Els fiscals del Suprem consideren Puigdemont el "líder absolut" del grup "terrorista" Tsunami Democràtic

L'escrit assegura que l'expresident català va animar "a continuar amb les accions violentes" i no va retirar el seu "suport carismàtic"

L'expresident de Catalunya Carles Puigdemont (arxiu)
L'expresident de Catalunya Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Els fiscals del Tribunal Suprem consideren que l'expresident català Carles Puigdemont va assumir el "lideratge absolut" de Tsunami Democràtic, "un grup organitzat de caràcter terrorista", i per tant "no hi ha cap dubte que els fets encaixen perfectament" en el delicte de terrorisme.

Es tracta de la principal conclusió de l'escrit redactat pel fiscal de sala cap Fidel Cadena, al qual ha tingut accés Efe i que plasma el sentir majoritari dels fiscals. El document ha sigut remés a la número dos de la Fiscalia, María Ángeles Sánchez Conde, de cara a preparar l'informe que determinarà el criteri del ministeri públic respecte de si demana o no a la sala segona del Suprem que investigue Puigdemont per terrorisme.

El text apunta a "la pluralitat d'indicis" sobre Puigdemont que "acredita domini funcional del fet, lideratge absolut, autoria intel·lectual i assumpció de les regnes" de Tsunami, que descriuen com "un grup organitzat de caràcter terrorista". Afig que va poder retirar el seu "suport carismàtic", però "lluny d'això, va animar a continuar amb accions violentes que es van desenvolupar amb el seu coneixement i consentiment".

També et pot interessar

stats