La Fiscalia de València denuncia España 2000 per delicte d'odi en una concentració contra l'islam

L'organització València Acull va advertir el ministeri públic del possible contingut racista i xenòfob de l'acte .

VÍDEO | La Fiscalia de València investiga España 2000 per una concentració contra l'islam
El líder d'España 2000 José Luis Roberto, en un moment de la concentració contra l'islam / À Punt NTC
15 de març 2021 - 12:50

La Fiscalia de València ha denunciat España 2000 per un possible delicte d'odi relacionat amb la concentració sota el lema "No a l'islam" que l'organització d'ultradreta va fer el passat divendres 18 de desembre de 2020 a la plaça dels Pinazo de València.

El ministeri públic ha estimat favorablement la denúncia de l'organització València Acull, que va advertir del contingut racista i xenòfob de la concentració, i remet ara el procediment al jutjat per un delicte contra l'exercici dels drets i llibertats previst en l'article 510.1 del Codi Penal.

Segons ha explicat València Acull en un comunicat, en l'acte d'España 2000, que va ser difós massivament en les xarxes socials, es va transmetre en línia i va ser penjat en el web dels organitzadors, es veu i se senta un grup de joves cridant "això és un acte de racisme". I "en diversos moments" se sent una veu en off i el líder d'España 2000, José Luis Roberto cridant a "lluitar contra la invasió" dels immigrants musulmans que "suposen un perill", "una pèrdua de la nostra identitat i de la nostra seguretat", "que semblen una cinquena columna per a preparar la invasió", "semblen soldats". Durant aquestes soflames, Roberto remarca en repetides ocasions que l'"islam és incompatible amb la democràcia", i que "d'ací a 30 anys hi haurà una societat islàmica en contra dels nostres principis i de la nostra societat".

En un altre moment de l'acte, un dels participants exhibeix un cartell encapçalat amb el text "Islam?" i en el qual es mostra un rostre de dona en 2020 i el mateix rostre cobert totalment excepte els ulls en 2050".

També et pot interessar

stats