La Fiscalia de València investiga España 2000 per una concentració contra l'islam

València Acull va posar el 23 de desembre els fets en coneixement de la fiscal delegada de Tutela Penal de la Igualtat i contra la Discriminació.

VÍDEO | La Fiscalia de València investiga España 2000 per una concentració contra l'islam

La Fiscalia de València ha obert diligències d'investigació penal contra España 2000 arran de la concentració realitzada per aquesta organització ultradretana la vesprada del divendres 18 de desembre, a la plaça dels Pinazo de València, sota el lema “No a l'islam”. La protesta es va emetre per streaming i va ser àmpliament difosa per España 2000, segons recorda València Acull en un comunicat. El web d'España 2000 també detalla, en una entrada del 18 de desembre mateix, que la concentració pretenia “mostrar el nostre rebuig a l'islam, una religió totalment incompatible amb la nostra societat, cultura i valors”.

València Acull va posar els fets en coneixement de la fiscal delegada de Tutela Penal de la Igualtat i contra la Discriminació, la Fiscalia contra els delictes d'odi, Susana Gisbert, el 23 de desembre. Arran d'això, la Fiscalia ha decidit iniciar una investigació. L'ONG ha explicat que a causa de la protesta “diverses persones van contactar” amb ells per a expressar la seua indignació contra aquesta activitat pel seu contingut “xenòfob i racista”.

En el vídeo se sent un grup de joves que criden “això és un acte de racisme”. Un fet al qual també fa referència España 2000 en l'entrada del web que parla de la concentració, i en la qual es menciona amb ironia que un grup de “tolerants feministes” els acusaren de racistes. València Acull afig que testimonis presencials van relatar que malgrat el seu requeriment, la policia no sols no va impedir el desenvolupament de la concentració, sinó que va sancionar almenys una de les persones que estaven expressant la seua protesta per l'acte per “desobediència a l'autoritat”.

Els ultradretans van fer una paròdia en la qual s'alternaven un grup de xiques joves saltant a la corda mentre sonava música del folklore valencià i un altre grup de suposades dones cobertes amb el que ells deien burques fent el mateix amb música àrab de fons. Un dels ultres exhibia un cartell encapçalat amb el text “Islam?” i en el qual es mostrava un rostre de dona el 2020 i el mateix rostre cobert totalment excepte els ulls el 2050. Aquesta basta paròdia no va ser més que la versió valencianitzada de l'espot que el 2011 va fer el també partit ultradretà Plataforma per Catalunya.

Durant l'acte, afig l'ONG, se sentia la veu en off de qui l'estava retransmetent i el líder d'Espanya 2000, José Luis Roberto, que cridava a “lluitar contra la invasió” dels immigrants musulmans que “suposen un perill”, “una pèrdua de la nostra identitat i de la nostra seguretat”, “que semblen una cinquena columna per a preparar la invasió”, “semblen soldats”. I remarcava en diverses ocasions que l'“islam és incompatible amb la democràcia” i que “d'ací a 30 anys hi haurà una societat islàmica en contra dels nostres principis i de la nostra societat”.

També et pot interessar

stats