La Fiscalia obri diligències d’investigació al regidor de Castelló per les multes de la zona blava

Els socialistes van demanar a la justícia que aclarira per què el responsable de Mobilitat presumptament no havia abonat les sancions i n'havien desaparegut més de 130

El regidor Cristian Ramirez, al capdavant de l'àrea de Mobilitat, en una imatge d'arxiu
El regidor Cristian Ramirez, al capdavant de l'àrea de Mobilitat, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La Fiscalia Provincial de Castelló ha obert diligències d'investigació preprocessal al regidor de Mobilitat de l’ajuntament de la capital de la Plana, Cristian Ramírez, arran de la denúncia que va presentar al maig el grup municipal socialista pel cas de les multes per aparcar en la zona blava "presumptament impagades" per part del regidor Ramírez, del PP, i "per la falta de respostes de l'alcaldessa, Begoña Carrasco, i la inexplicable desaparició de 134 multes que podria no haver abonat l'edil de Mobilitat", com han indicat els socialistes en un comunicat.

La denúncia presentada davant de la Fiscalia Provincial demanava que s’investigara un possible frau o tràfic d'influències, sense perjudici d'altres qualificacions jurídiques a la vista del resultat de les diligències que es practiquen. En l'escrit, els socialistes sol·licitaven al fiscal que s'exerciten les accions penals oportunes contra totes aquelles persones que pogueren ser responsables d'activitats delictives.

El grup municipal socialista de l'Ajuntament de Castelló ha aportat tota la documentació de la qual disposa, que inclou la "presumpta existència de 134 multes al regidor de Mobilitat, Cristian Ramírez, de les quals res se sap". Indiquen que són un total de 134 presumptes sancions que, "segons la informació de la qual disposem, van existir, però que semblen haver desaparegut", assenyalava la portaveu del PSPV, Patricia Puerta.

Després d'aquesta denúncia, la Fiscalia Provincial de Castelló, amb data de 10 de juny, ha confirmat tant l'entrada de la denúncia com l'inici de diligències d'investigació, passos previs abans de prendre la decisió de traslladar o no a un jutjat la investigació d'"uns fets que des del grup municipal socialista, i sens dubte des de gran part de la ciutadania, cal aclarir", ha dit Puerta.

La denúncia plantejada davant de la Fiscalia Provincial de Castelló recull que les sancions imposades a Cristian Ramírez, segons l'aplicació de la zona ORA entre l'1 de gener del 2023 i el 31 de gener del 2024, van ser 167, de les quals només hauria pagat 33.

Per tant, i segons consta en l’escrit presentat a la justícia, quedarien, com a mínim, 134 multes imposades en el període indicat sense abonar. Els socialistes van demanar informació sobre estes sancions en diverses ocasions, però asseguren no haver obtingut “informació clara” sobre este tema.

Per la seua banda, dies després de transcendir els suposats fets, Cristian Ramírez assegurava, durant una sessió plenària, que havia saldat els deutes per les multes de la zona blava i manifestava sentir-se víctima d’una “cacera injustificada” de l’esquerra. Així mateix, anunciava que havia acabat amb el deute arrossegat per les infraccions i demanava disculpes per no haver-ho fet abans. 

També et pot interessar

stats