El Síndic de Greuges investiga la falta de documentació en el cas de les multes del regidor de Castelló de la Plana

L'organisme autonòmic admet la queixa registrada pel Grup Socialista, que denuncia que l’alcaldessa està bloquejant informació

El regidor Cristian Ramírez intervé des del faristol en el plenari municipal
El regidor Cristian Ramírez intervé des del faristol en el plenari municipal / À Punt NTC

El Síndic de Greuges ha iniciat una investigació després de la denúncia del Grup Municipal Socialista al govern municipal de Castelló de la Plana per no aportar la documentació sobre la presumpta acumulació de 167 multes pel regidor de Mobilitat, Cristian Ramírez, de gener del 2023 a gener del 2024.

L'organisme autonòmic admet així a tràmit la queixa registrada per la portaveu del Grup Socialista, Patricia Puerta, que havia denunciat que l'alcaldessa, Begoña Carrasco, estava bloquejant tota la documentació reclamada sobre les multes per aparcar malament a la zona blava durant l'últim any per part del regidor Cristian Ramírez, així com dades sobre les sancions que presumptament continuen sense quedar saldades per l'edil del Partit Popular.

Així, el Síndic de Greuges, en la resolució "d’inici d'investigació", considera que, de l'anàlisi dels fets descrits pel Partit Socialista i la normativa aplicable, l'actuació de l'Ajuntament de Castelló de la Plana podria estar afectant el dret d'accés a la informació pública. Per tal motiu, el primer pas adoptat és reclamar al consistori que remeta "un informe detallat i raonat, en el termini màxim d'un mes, sobre els fets que han motivat l'obertura del present procediment de queixa".

Patricia Puerta ha indicat que en el Partit Popular "estan fent tot el possible per tapar uns fets greus, com és que un regidor del seu equip de govern haja rebut presumptament ni més ni menys que 167 multes en un any, de les quals, pel que sembla, en tindria 134 sense abonar".

L'escrit que ha presentat el PSPV davant del Síndic de Greuges arreplega que l'equip de govern de l'Ajuntament de Castelló està privant el Grup Socialista de la documentació sol·licitada per a poder fiscalitzar i controlar l'activitat dels òrgans de govern i, sobretot, per a vigilar que els regidors i regidores no utilitzen el càrrec amb finalitats particulars i que no cometen irregularitats. La queixa recull tota la informació que s'ha generat des que el 31 de gener, en l'apartat de precs i preguntes del ple municipal, el regidor socialista Jorge Ribes donara a conéixer que el regidor de Mobilitat feia mesos que aparcava en zona blava sense pagar presumptament la taxa per estacionament.

També et pot interessar

stats