La Fiscalia demana inhabilitar vint mesos a Quim Torra per la segona pancarta de la Generalitat

L'acusa de desobediència per ignorar l'orde del TSJ de retirar, de la façana del Palau el 2019, un cartell en suport als líders sobiranistes empresonats

Imatge d'arxiu del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra
Imatge d'arxiu del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra / À Punt NTC

La Fiscalia de Barcelona demana un any i huit mesos d'inhabilitació i una multa de 30.000 euros per a l'expresident català Quim Torra en la segona causa judicial que té oberta per desobediència, ja que va ignorar una orde del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè retirara de la façana de Generalitat una pancarta amb un llaç groc en suport als líders independentistes empresonats pel referèndum de l'1-O.

En l'escrit, el ministeri públic acusa Torra de desobediència per l'"incompliment desafiador" de l'ultimàtum que el 23 de setembre de 2019 li va donar l'alt tribunal perquè retirara del Palau de la Generalitat catalana una pancarta que demanava la llibertat dels "presos polítics i exiliats", amb un llaç groc. Segons el fiscal, l'exmandatari va manifestar una "clara voluntat de no atendre cap orde que se li poguera donar" després dels requeriments judicials.

Torra va deixar la presidència de la Generalitat el setembre de 2020 després de ser condemnat a any i mig d'inhabilitació per desobediència. En aquesta primera causa va desoir una orde de la Junta Electoral que li ordenava retirar les pancartes de suport als polítics presos dels edificis públics en període electoral.

També et pot interessar

stats