La Fiscalia considera dubtosa la imputació per prevaricació a Fuset

El jutge va apuntar a aquesta possibilitat en l'acta d'obertura de juí oral per la mort d'un treballador a Vivers.

El regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset
El regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset

La Fiscalia Provincial de València considera dubtós que existisquen indicis de prevaricació en el cas del regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, en relació amb el cas obert per la mort d'un treballador al Jardí de Vivers en 2017. L'operari, de 47 anys, va perdre la vida durant el muntatge de les graderies per als concerts d'estiu.

El jutge instructor va apuntar cap a la possibilitat d'un delicte de prevaricació en l'acta d'obertura de juí oral contra Fuset per homicidi imprudent, d'acord amb l'acusació de la família de la víctima, però amb l'oposició de la Fiscalia i de la defensa del regidor.

Fonts fiscals asseguren que el ministeri públic mantindrà la sol·licitud d'absolució a Fuset del delicte d'homicidi imprudent i que dubten dels indicis que hi ha per a imputar-lo per prevaricació. En tot cas, diuen que ara mateix és molt precipitat parlar de l'acusació, atés que els fets que assenyala l'acta no han sigut investigats, no s'ha escoltat el regidor, els tècnics i perits sobre aquests fets, i tampoc s'ha revisat l'expedient administratiu del cas.

El jutge instructor justifica la possible prevaricació en una acta de la Inspecció de Treball de l'Ajuntament de València. En aquesta s'assenyalava un possible acord a favor de l'empresa T-Terços, que a canvi de la construcció de les graderies, podia explotar de manera temporal un quiosc-bar de titularitat municipal als Vivers.

Sobre aquesta base el magistrat apuntava la possibilitat de deduir testimoni a partir dels indicis resultants i obrir una altra investigació paral·lela dels fets, una posició a la qual ha donat suport l'Audiència de València.

També et pot interessar

stats