El fiscal demana l'absolució per a tretze exconsellers de la CAM

Briones manté l'acusació contra López Abad, Crespo i la comissió de retribucions, els vicepresidents i el secretari del consell d'administració.

Briones manté l'acusació contra López Abad, Crespo i la comissió de retribucions, els vicepresidents i el secretari del consell d'administració
Briones manté l'acusació contra López Abad, Crespo i la comissió de retribucions, els vicepresidents i el secretari del consell d'administració / Europa Press

El fiscal anticorrupció, Felipe Briones, ha demanat l'absolució de tretze vocals del consell d'administració de la desapareguda Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM), perquè considera que ni tenien accés a les actes ni cap via per saber que s'havia acordat pagar a Modesto Crespo, en aquell moment president de la CAM, 600.000 euros en dietes.

En la sessió de la vista oral d'aquest dimecres, dedicada a la lectura de les conclusions definitives, el fiscal assegura que Modesto Crespo i Roberto López Abad, exdirector general, van ordir una treta per a desfalcar 600.00 euros a la CAM, a través de l'empresa Tinser (participada íntegrament per la CAM) i que van burlar els estatuts de la CAM on s'establia que la figura del president de la CAM era merament representativa i no podria cobrar sou ni dietes.

Només començar el juí, a principi d'aquest mes de juny, el fiscal anticorrupció va arribar a un acord amb Modesto Crespo, que a canvi de reconéixer la culpabilitat veia rebaixada la petició de pena de quatre anys a nou mesos. També es va comprometre a tornar els 600.000 euros. El seu advocat ha confirmat aquest matí en el juí que ha ingressat el primer termini de 200.000 euros. 

Però segons l'informe del fiscal anticorrupció, Crespo i López Abad comptaren amb la col·laboració dels membres de la comissió de retribucions, del secretari del consell d'administració, i dels vicepresidents de l'entitat. Per a tots ells ha mantingut l'acusació i demana entre dos i tres anys de presó. Respecte de la responsabilitat civil, el fiscal ha retirat les multes que sol·licitava per als 21 acusats, gràcies al compromís de Crespo de tornar la important quantitat que va cobrar entre 2009 i 2011. 

L'advocat de l'acusació particular s'ha adherit a la petició del fiscal anticorrupció. Les últimes dues sessions de la vista oral, seran 2 i 3 de juliol, i estaran dedicades als informes finals dels advocats defensors.

També et pot interessar

stats