El fill de Rueda: "Han destrossat el nom del meu pare, escultures que valien un milió i mig ara costen zero"

Una indisposició durant el juí del cas IVAM de l'advocat Juan Molpeceres, defensor de Consuelo Ciscar, ha obligat a suspendre la vista

El fill de l'escultor mort Gerardo Rueda, José Luis Rueda, a la seua arribada al judici en l'Audiència de València
El fill de l'escultor mort Gerardo Rueda, José Luis Rueda, a la seua arribada al juí en l'Audiència de València / Rober Solsona (Europa Press)

Una indisposició durant el juí del cas IVAM de l'advocat Juan Molpeceres, defensor de Consuelo Ciscar, ha obligat a suspendre la vista quan declarava José Luis Rueda, el fill de l'escultor mort Gerardo Rueda.

Abans que se suspenguera el juí, José Luis Rueda, el fill de l'escultor mort Gerardo Rueda, ha lamentat el mal que ha fet el cas IVAM a la figura del seu pare: "Han destrossat el nom del meu pare i el meu. Escultures que abans es venien per un milió i mig, ara costen zero".

Rueda ha declarat en l'Audiència de València en el juí que se segueix contra ell, contra l'exdirectora del Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) Consuelo Ciscar i contra l'exdirector econòmic administratiu del museu Juan Carlos Lledó per la peça 2 del cas IVAM, relativa a un presumpte frau en l'adquisició d'obres de Rueda.

Aquesta peça 2 gira entorn d'un presumpte frau perpetrat per la que llavors era la cúpula directiva de l'IVAM (dirigida en aquell moment per Ciscar), mitjançant la compra, amb càrrec als fons públics, de 58 reproduccions d'obres de Gerardo Rueda.

Rueda, que s'enfronta a una pena de cinc anys per un delicte continuat de malversació, tal com li sol·licita provisionalment la Fiscalia, ha començat la intervenció afirmant que si entre el 2004 i el 2009, que són els anys que va tardar a pagar-li l'IVAM per la transacció de l'obra, se li haguera cridat i se li haguera dit que no s'estava d'acord amb la compra i donació, ell "encantant de la vida" hauria recollit les escultures, perquè "no ho necessitava".

Tenia un acord previ amb el Reina Sofia

L'acusat ha indicat que abans de l'IVAM ja havia arribat a un acord per a fer la mateixa operació amb el Reina Sofia, però no va arribar a executar-la "per respecte" al seu pare i a l'IVAM.

La peça principal del procediment, centrada en presumptes irregularitats de Ciscar per a promocionar la carrera artística del seu fill, Rafael Blasco, conegut com Rablaci, va acabar al setembre amb una conformitat.

També et pot interessar

stats