El feminisme protesta contra el pacte PP-Vox en la constitució de les Corts: "Fora feixistes de les institucions"

La delegada del govern nega que s'haja ubicat la manifestació en un lloc diferent del demanat per la Coordinadora Feminista, que reclamava situar-se enfront de les Corts

La Coordinadora Feminista protesta a les proximitats de les Corts contra el pacte PP-Vox
La Coordinadora Feminista protesta a les proximitats de les Corts contra el pacte PP-Vox / Ana Escobar (Efe)

Una concentració feminista ha protestat contra el pacte de PP i Vox per a governar la Generalitat, perquè "nega la violència de gènere". Amb lemes com "fora feixistes de les institucions" i pancartes com "les nostres vides importen", desenes de persones, convocades per la Coordinadora Feminista de València, s'han manifestat en les proximitats de les Corts durant la constitució de la cambra per a l'XI legislatura.

"Volem que no hi haja pactes amb l'extrema dreta; no volem un vicepresident que nega la violència de gènere [en referència a Vicente Barrera, de Vox], que el senyor Mazón siga coherent amb els seus compromisos i que els mantinga, que ja estan eliminant serveis per a les dones. Què passa, que les més de mil dones mortes des del 2007 els importen una merda? És indignant", ha manifestat la portaveu de la Coordinadora, Càndida Barroso.

Què passa, que les més de mil dones mortes des de 2007 els importen una merda? És indignant

La ubicació de la concentració ha motivat crítiques per presumpta “censura” dels convocants, pel fet de no haver-les permés col·locar-se davant de l'entrada al parlament valencià. "És indignant que ens haja autoritzat la Delegació de Govern i que ens vulguen tirar darrere de les jardineres de flors -de l'entrada a la seu de les Corts-. A això ens releguen a les dones, a fer de pitxers de flors", ha lamentat Barroso, que ha sigut identificada per la Policia.

Bernabé nega cap "censura" per la ubicació de la protesta

En l'arribada de la delegada del govern espanyol a les Corts, el cordó policial ha permés que la pancarta de la concentració avançara i poguera col·locar-se davant de les jardineres de l'entrada. "Quan passe aquest moment veurem totes les actes i podrem explicar amb més detall què ha passat", ha afirmat la delegada Pilar Bernabé, que ha destacat que les dones "volien parlar, estan en el seu dret i, dins de la normalitat democràtica, així ho estan fent".

Barroso ha qualificat "d'indignant" el fet que el líder de Vox, Santiago Abascal, que ha estat present en la constitució de la cambra valenciana, "traga pit pels carrers de València" quan "ací no és ningú". "Nosaltres tenim segles d'història i se'ns prohibeix estar davant de la constitució de les Corts, l'organisme que representa tots els valencians i valencianes", ha denunciat, mentre que a Abascal "se li netegen els carrers, se li posa la catifa roja o verda", ha criticat la portaveu de la coordinadora.

També et pot interessar

stats