Felipe González afirma que li “repugna” l’autoritarisme que estan demostrant l’esquerra i la dreta

L’expresident socialista afirma a València que “els enfrontaments sense fonament” enterboleixen el debat polític.

L'expresident Felipe González, aquest dilluns junt amb el president d'AVE, Vicente Boluda
L'expresident Felipe González, aquest dilluns junt amb el president d'AVE, Vicente Boluda / Kai Försterling (Efe)

Felipe González, expresident del govern espanyol, s’ha mostrat aquest dilluns preocupat per l’autoritarisme que, des del seu punt de vista, demostren les forces polítiques perquè va en detriment de la democràcia. Durant la conferència que ha pronunciat davant l'Assemblea General de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), ha afirmat: "Em repugnen de la mateixa manera l'autoritarisme d'esquerres que de dretes i sempre estaré davant d'aquesta pèrdua del meu espai de llibertat i de desenvolupament de les meues idees".

En opinió de l’expresident del govern, les "desqualificacions" i els "enfrontaments quasi sense fonament" enterboleixen el debat polític. Per això, González anima a abandonar "posicions irredemptistes", que "menyspreen la convivència democràtica".

En aquest sentit, l’expresident ha indicat: "si alguns pretenen tindre tota la raó i que els altres no en tinguem gens, no tornarem a canalitzar el nostre futur en la gran polis de tots per a donar-nos seguretat i previsibilitat en els pròxims 30 anys". I això que, al seu entendre, "el normal" a Espanya és "la incertesa i la fragilitat institucional" i no els 35 anys d'estabilitat que hi ha hagut.

L'expresident del govern espanyol ha insistit en la necessitat de consensos. "Un govern d'escasses minories amb suports externs, que són, diguem-ne, oportunistes” ha de saber que "el país necessita reformes estructurals que no es poden fer amb aquestes estranyes geometries variables que no es posen d'acord".

També et pot interessar

stats