Feijóo promourà tres plens del Senat al mes en vista de la "humiliació" que pateix el Congrés

El PP pretén així "protegir les Corts Generals perquè en aquestes i no en un xalet a Waterloo és on resideix la sobirania nacional" i perquè "el govern ha entregat el Congrés a les minories"

Feijóo presideix la reunió dels grups parlamentaris del PP del Congrés i del Senat que se celebra aquest dimarts a Madrid
Feijóo presideix la reunió dels grups del PP del Congrés i del Senat que se celebra aquest dimarts a Madrid / Javier Lizón (Efe)

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha anunciat que emprarà la seua majoria absoluta al Senat perquè aquesta cambra celebre tres plens al mes en lloc de les dues sessions habituals, amb l'objectiu de "contrarestar la humiliació al Congrés, on les minories manen".

Juntament amb el president de la cambra alta, Pedro Rollán, Feijóo ha defensat que el PP pretén així "protegir les Corts Generals, perquè en aquestes i no en un xalet a Waterloo és on resideix la sobirania nacional" i perquè el govern "ha entregat el Congrés a les minories".

A la cambra alta el PP pretén afavorir debats i compareixences, demanar informes que la cambra baixa "omet" o donar protagonisme a les comunitats autònomes. Perquè, ha assenyalat Feijóo, els dirigents territorials del PP fa un mes que reclamen una Conferència de Presidents i un govern autonòmic, en al·lusió al català, no pot enviar sobre la resta.

"Invertirem la majoria absoluta a recuperar la dignitat dels parlamentaris i posar les Corts al servei dels espanyols en lloc del servei de les minories", ha recalcat.

Exigeix conéixer els pactes entre el PSOE i Junts

Feijóo ha denunciat que s'estan accelerant les "cessions" del PSOE a Junts, i ha demanat que el secretari d'organització del PSOE, Santos Cerdán, i el secretari general de Junts, Jordi Turull, expliquen el detall dels seus acords en una roda de premsa conjunta després de la reunió que tots dos mantindran dimecres al Congrés.

El PP exigeix saber què és la "cessió integral de la immigració" i conéixer "com van les negociacions" respecte a un suposat referèndum d'independència a Catalunya, després que Turull avisara que si l'executiu es nega en redó a aquesta consulta "colorín, colorado".

També et pot interessar

stats