Feijóo, Mazón i la resta de presidents autonòmics del PP es manifesten a Madrid contra la llei d'amnistia

Busquen capitalitzar la "indignació" ciutadana i exhibir múscul en la quarta mobilització al carrer que convoquen els populars contra la norma que el Congrés votarà dimarts

Alberto Núñez Feijóo i altres dirigents del PP en una manifestació contra l'amnisitia a la Puerta del Sol
Alberto Núñez Feijóo i altres dirigents del PP en una manifestació contra l'amnisitia a la Puerta del Sol / Europa Press

El president del PPCV i de la Generalitat, Carlos Mazón, al costat d’altres presidents autonòmics i del president estatal del PP, Alberto Núñez Feijóo, tornen a manifestar-se aquest diumenge a Madrid contra la llei d'amnistia i les "cessions" de l'executiu de Pedro Sánchez als partits independentistes.

Amb el lema "En defensa de la igualtat dels espanyols", Feijóo i els seus barons busquen capitalitzar a la plaça d'España de la ciutat la "indignació" ciutadana contra una norma amb la qual, segons el PP, Sánchez ha "comprat" la presidència del govern espanyol canviant "vots per impunitat" a una "casta de polítics catalans".

El Partit Popular ha elevat el to contra el govern espanyol després que el PSOE i Junts introduïren una esmena a la llei —que es votarà aquest dimarts 30 en el ple del Congrés— per a estendre el perdó a certs delictes de terrorisme. La nova redacció, però, manté fora de l'amnistia les condemnes per terrorisme, "sempre que" s'haja causat "de manera manifesta i amb intenció directa de causar violacions "greus de drets humans". 

Per a mantindre el pols al carrer, el líder del PP ha reclutat els seus màxims càrrecs en les diverses comunitats autònomes i, a banda del president de la Generalitat, han confirmat l'assistència Isabel Díaz Ayuso (Madrid), Juanma Moreno (Andalusia), Alfonso Fernández Mañueco (Castella i Lleó), Jorge Azcón (Aragó), Marga Prohens (Balears), María Guardiola (Extremadura), Fernando López Miras (Regió de Múrcia) i Gonzalo Capellán (La Rioja).

Quarta manifestació del PP en contra de l'amnistia

És la quarta protesta contra l'amnistia i les negociacions de Sánchez amb els partits independentistes catalans que organitza el PP. La primera va tindre lloc a la plaça de Felipe II de Madrid el 24 de setembre.

Seguidament, el 12 de novembre el PP també va convocar concentracions contra l'amnistia en totes les capitals de província de l'Estat espanyol. I va tornar a eixir al carrer el 3 de desembre des del temple de Debod a Madrid, pocs dies abans de l'aniversari de la Constitució.

Els populars, a més, han donat suport a altres manifestacions contra aquesta llei, com la que van organitzar més de cent organitzacions de la societat civil el 18 de novembre a Madrid. Les organitzacions van calcular que l'havien secundada quasi un milió de persones, mentre que la delegació del govern va apuntar que hi van participar unes 170.000 persones.

També et pot interessar

stats