Junts i el PSOE pacten estendre l'amnistia als delictes lleus de terrorisme

L'acord per a modificar via esmena el document inicial té lloc després de l'atribució de delictes de terrorisme per l'Audiència Nacional a Carles Puigdemont (Junts) i Marta Rovira (ERC)

Reunió de la Comissió de Justícia del Congrés per a abordar les esmenes a la Llei d'Amnistia
Reunió de la comissió de justícia del Congrés per a abordar les esmenes a la llei d'amnistia / J. J. Guillén (Efe)

Junts i el PSOE han arribat a un acord per a modificar l'article 2 de la proposició de llei d'amnistia, a fi d'estendre el perdó a certs delictes de terrorisme. La nova redacció, però, manté fora de l'amnistia les condemnes per terrorisme, "sempre que" aquest s'haja causat "de manera manifesta i amb intenció directa de causar violacions "greus de drets humans". Danys que concreta l'article 2 i 3 del Conveni Europeu per a la Protecció dels Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals i el dret internacional humanitari.

Fonts de Junts citades per Efe han confirmat l'acord abans de l'inici de la comissió de justícia, on es voten aquest dimarts les esmenes a la llei, fruit del pacte d'investidura del partit socialista amb la formació nacionalista catalana. També han avançat canvis en l'article 4 de la proposició de llei, relativa a la responsabilitat penal i a l'alçament de mesures cautelars i ordres de presó. 

El primer projecte de llei d'amnistia registrat al Congrés excloïa les sentències fermes per delictes de terrorisme, una línia roja que ara modifica l'esmena, a la qual s'han adherit tots els altres grups de la majoria parlamentària que va donar suport a la investidura de Sánchez. 

La modificació via esmena de l'acord inicial té lloc després que el jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón haja atribuït delictes de terrorisme a l'expresident català Carles Puigdemont (Junts) i la secretària general d'ERC, Marta Rovira, en la causa de Tsunami Democràtic.

També et pot interessar

stats