Feijóo: "Lamentablement, hui l'independentisme governa Espanya"

El líder del PP fa una crida als espanyols perplexos enfront d'un govern "sense límits" que anomena fatxes als jutges i els equipara als colpistes. "Que no obliden el que està passant i que ens deixen votar en les urnes"

Alberto Núñez Feijóo aquest divendres a València
Alberto Núñez Feijóo aquest divendres a València / À Punt NTC

El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat aquest divendres a València que el que es va viure dijous al Congrés acredita que "estem en un dia negre" per a la democràcia espanyola. "Serà recordat perquè per primera vegada a les Corts Generals guanya l'independentisme i perd el constitucionalisme".

Feijóo ha recordat que per primera vegada es deroga un delicte que ha existit en el Codi Penal des de fa segles, que l'última redacció és del 1995 feta pel PSOE, que és el delicte de sedició. "Es deroga aquest delicte i es facilita, els referèndums a Espanya".

També ha assenyalat que per primera vegada es disminueixen les penes als corruptes per malversació de fons públics i "es facilita que s'usen diners públics per a declaracions d'independència i referèndums".

"I per primera vegada s'intenta i s'aconseguirà, si no es remeia el control del govern al Tribunal Constitucional i la humiliació a les competències del Consell General de Poder Judicial", ha lamentat.

Per al líder dels populars, Sánchez acredita que "no hi ha límits" i el govern ha titllat els jutges "fatxes amb toga". A més, els parlamentaris socialistes i els seus socis han dit que els magistrats i el Tribunal Constitucional "queden homologats" als guàrdies civils colpistes del 1981 el 23F. "Això és molt perillós".

Crec que no tot val per a mantindre's en el poder i no tot és legítim quan se sap que es legisla de manera il·legal i en contra del Tribunal Constitucional

"El PSOE ha abandonat la Constitució"

Feijóo ha indicat que han comprovat que les votacions del 2017 al Parlament de Catalunya en què es va declarar la independència "van ser menys greus" que les que es van produir ahir, perquè el 2017 el PSOE estava amb la Constitució i "ahir el PSOE va abandonar la Constitució".

El PP continuarà defensant la Constitució i l'estat de dret. "Reivindiquem el respecte al TC decidisca el que decidisca, el respecte a la independència judicial decidisquen el que decidisquen els jutges". Si el govern ja no ho fa el PP i l'oposició ho farà, ha remarcat.

Sánchez ja no té límits, té l'únic objectiu de resistir i les minories han derrotat les majories afavorides pel govern d'Espanya. Lamentablement, hui l'independentisme governa Espanya

Feijóo ha fet una crida als espanyols perplexos amb un govern sense límits. "Que no obliden el que està passant i que ens deixen votar en les urnes". "Sánchez ha de retornar els vots per a exercir-los novament perquè ha incomplit tot el seu programa electoral".

Així, ha enumerat els incompliments de Sánchez, com governar amb Podem, pactar amb Bildu, indultar els presos del procés, insultar els jutges i no respectar el poder judicial.

També et pot interessar

stats