Feijóo es compromet a Ermua a derogar la llei de memòria democràtica

L’expresident Aznar demana que s’esborre “l'empremta indecent dels hereus del terror”, en referència a Bildu

39780e50aa42497210c635fe8b5d786cc7672b10w
Feijóo, acompanyat de Marimar Blanco i José María Aznar en l'acte a Ermua / Javier Zorrilla (Efe)

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, s'ha compromés aquest dissabte a Ermua en l'homenatge del seu partit amb motiu dels 25 anys de l’assassinat de Miguel Ángel Blanco, a derogar la "mal anomenada" llei de memòria democràtica.

"En nom de la majoria dels bascos i dels espanyols em compromet ací, a Ermua, a derogar la llei de memòria democràtica, no sols amb els vots del PP i d'altres grups, sinó també amb els del pròxim Partit Socialista Obrer Espanyol, per a, junts, restablir la memòria i la justícia", ha proclamat Feijóo.

El líder popular ha sostingut que si els terroristes d'ETA "no van aconseguir dividir-nos, no podem permetre que ho facen els seus hereus", en referència a EH Bildu.

Aquesta setmana l'acord aconseguit entre el govern de coalició estatal i EH Bildu ha salvat una norma que es votarà en el ple previst el pròxim 14 de juliol.

L’expresident del govern espanyol José María Aznar, present en l’acte, ha demanat al líder del PP que “l'empremta indecent dels hereus del terror siga esborrada i que el PP treballe perquè això ocórrega més prompte que tard".

Aznar ha intervingut aquest dissabte en la clausura de l’escola d’estiu de Noves Generacions del PP, al costat de Núñez Feijóo i Marimar Blanco, diputada pel PP en l’Assemblea de Madrid i germana del regidor assassinat per ETA.

L'acte ha tingut lloc en paral·lel a l'homenatge oficial, organitzat per l'Ajuntament d'Ermua, que se celebrarà aquest diumenge i que comptarà amb la presència del rei Felip VI i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

També et pot interessar

stats