Feijóo afirma que no modificarà la reforma laboral, tret “d’algun ajustament”

El Partit Popular va votar en contra de la norma el febrer del 2022 durant l’etapa de Pablo Casado

Alberto Núñez Feijóo amb la presidenta de la Comisió Europea, Úsula von der Leyen aquest dijous
Alberto Núñez Feijóo amb la presidenta de la Comisió Europea, Ursula von der Leyen aquest dijous / DAVID MUDARRA (PP)

El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha afirmat aquest dijous que respectarà i no modificarà la reforma laboral aprovada aquesta legislatura, encara que ha apuntat que hi introduirà “algun ajustament” si arriba a La Moncloa. El líder del PP considera que la norma és bona encara que el seu partit hi va votar en contra en l’etapa de Pablo Casado.

El Partit Popular ja va anunciar després de l’arribada de Feijóo que la reforma laboral no seria derogada i ara defenen que podrien mantindre-la “intacta” si sindicats i patronal hi estan d’acord. “Dins de les meues propostes, modificar la reforma laboral no està”, ha recalcat el president del PP, que valora introduir-hi ajustaments. Feijóo assegura que en tot cas mantindrà “el tronc” de la reforma perquè és essencialment la reforma laboral que ja va elaborar el seu partit.

En declaracions a periodistes des de Brussel·les, Núñez Feijóo ha declarat que és “molt important” que la regulació laboral siga producte de l’acord amb els agents socials. El líder popular ha explicat que està en els seus plans reunir-se amb alguns sectors com el de l’automoció, que pot “millorar” la norma, ja que veu “rigideses” que impedeixen a Espanya continuar com a segon assemblador. 

Per la seua banda, la ministra de treball Yolanda Díaz s’ha pronunciat sobre la qüestió i ha qüestionat el programa de Feijóo. "Llavors, per què hi votaren en contra? Feijóo no té ni programa ni paraula", ha escrit en el seu compte de Twitter.

L'executiu de Pedro Sánchez va tirar endavant la reforma laboral al febrer de fa un any gràcies a l'equivocació del diputat del Grup Popular Alberto Casero durant el ple del Congrés. En aquella votació, els dos diputats d'Unió del Poble Navarrés (UPN) van trencar la disciplina de vot i van votar al costat del Grup Popular, un fet pel qual van ser expedientats.

També et pot interessar

stats