La família soterrarà el dictador en la cripta de la catedral de l'Almudena si s'exhuma el cadàver

Així consta en l'escrit d'al·legacions que els nets de Franco van presentar al Ministeri de Justícia.

Els nets de Franco mostren la seua oposició a l'exhumació del cadàver del dictador
Els nets de Franco mostren la seua oposició a l'exhumació del cadàver del dictador / Europa Press

La família de Francisco Franco vol soterrar el dictador en la cripta de la catedral de l'Almudena, a Madrid, si finalment es procedeix a l'exhumació de les restes del Valle de los Caídos.

Així es constata en l'escrit d'al·legacions que els nets de Franco van presentar aquest divendres, 27 de setembre, al Ministeri de Justícia, en el qual mostren la seua oposició a l'exhumació del cadàver del dictador.

En els dotze punts del document, la família planteja la "inconstitucionalitat" de la modificació de la coneguda com llei de memòria històrica per "la inexistència d'una situació d’extraordinària i urgent necessitat". Així mateix, al·lega que el govern vulnera "el dret fonamental a la intimitat personal de l'article 18.1 de la Constitució".

El Congrés va aprovar el passat 13 de setembre el decret de modificació de la llei de memòria històrica que permetrà exhumar les restes de Franco del Valle de los Caídos. La validació va comptar amb 172 vots a favor i les abstencions dels 164 diputats del PP i Ciutadans.

Posicionament de l'Església

L'Arquebisbat de Madrid ha assegurat que no han parlat amb la família Franco, però que "el compromís de l'Església és donar soterrament cristià a un batejat". A més, han puntualitzat que el soterrament no seria en la catedral, sinó en la cripta de Santa María la Real de l'Almudena, que es troba en "una capella a banda".

En la mateixa cripta hi ha "un panteó de la família Franco" i està soterrada la filla del dictador, Carmen Franco, des de l'any passat.

També et pot interessar

stats