Junts evita eixir del govern de Catalunya i consultarà les seues bases sobre la seua continuïtat

Pere Aragonès va destituir Jordi Puigneró argumentant una "pèrdua de confiança política"

La presidenta de Junts, Laura Borràs, a la seua arribada a una reunió en la seu del seu partit
La presidenta de Junts, Laura Borràs, a la seua arribada a una reunió en la seu del seu partit / Europa Press

JxCat convocarà una consulta els dies 6 i 7 d'octubre per a decidir si segueix o no en el govern de Catalunya i obrirà en les pròximes hores una negociació amb el president Pere Aragonès, al qual exigeix que complisca amb la totalitat del pacte d'investidura i la restitució del vicepresident, Jordi Puigneró, al qual va decidir destituir dimecres.

Així ho ha acordat la direcció de JxCat, segons han explicat fonts coneixedores de la reunió de nou hores que ha mantingut aquest dijous per a debatre escenaris.

El secretari general de JxCat, Jordi Turull, i la presidenta del partit, Laura Borràs, han comparegut passades les 20:15 hores a la seu del partit a Barcelona, per a donar a conéixer aquesta negociació amb el president de la Generalitat de Catalunya, al qual exigeixen que complisca les tres condicions que, per a Junts, ha incomplit de l'acord d'investidura.

La decisió l'ha presa la formació de manera "unànime" després d'una reunió "intensa" de l'executiva, en la qual han intervingut unes 35 persones, entre consellers del partit en el govern i presidents d’altres òrgans. 

En la reunió també ha intervingut, de manera telemàtica, l'eurodiputat i exconseller Toni Comín, que ha verbalitzat davant de l'executiva la posició de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ha urgit a convocar la consulta per als dies 6 i 7. 

També et pot interessar

stats