EUPV decideix si Pérez Garijo repeteix com a candidata a la Generalitat

La candidatura alternativa, Teixint Esquerra Transformadora, l'encapçala la primera tinent d'alcaldia de Xest, María Ángeles Llorente

La coordinadora d'EUPV i candidata en les primàries a la presidència de la Generalitat, Rosa Pérez Garijo
Moment en què la coordinadora d'EUPV i candidata en les primàries a la presidència de la Generalitat, Rosa Pérez Garijo, vota / À Punt NTC
À Punt NTC
Gaspar Molín @apuntnoticies
27 de novembre 2022 - 07:30 Actualitzat: 27 de novembre 2022 - 12:49

La militància d’Esquerra Unida del País Valencià ha pogut votar telemàticament de dilluns a divendres entre dues candidatures en les primàries per a presidir la Generalitat. Aquest diumenge la votació continua presencialment en vora una trentena de punts del nostre territori. 

L’actual coordinadora de la formació i consellera de Transparència i Participació, Rosa Pérez Garijo, encapçala la candidatura Continuem Endavant Fent País. La candidatura alternativa, Teixint Esquerra Transformadora, la lidera la primera tinent d'alcaldia de Xest, María Ángeles Llorente. Ambdues es presenten com a presidenciables per la província de València.

Pérez Garijo, que va anunciar la seua candidatura en Les notícies del matí, va ser reelegida coordinadora el mes de febrer amb un 70% dels vots. Les persones que acompanyen la consellera com a caps de llista per Castelló i Alacant són, respectivament, el responsable d’elaboració política Antoni Llorente i la portaveu d’EUPV Estefania Blanes.

Llorente, d’altra banda, compta amb el suport del Partit Comunista del País Valencià. L’exvicealcalde i exregidor d’Alacant, Miguel Ángel Pavón, completa l’aposta de la candidatura per la circumscripció més meridional. Teixint Esquerra Transformadora no presenta cap llista per la província de Castelló. 

La militància d’EUPV podrà acudir a les urnes a partir de les 9 del matí en diverses comarques, però el resultat final no es farà públic fins que tanque la mesa d’Elx a les 20:00 hores. 

També et pot interessar

stats