Etelvina Andreu nega haver mediat a favor de l'empresa que va facturar al PSPV

Beatriz Corredor rebutja qualsevol vinculació en la suposada trama de finançament irregular dels socialistes entre 2007 i 2011.

Beatriz Corredor, durant la seua compareixença al Senat
Beatriz Corredor, durant la seua compareixença al Senat / Europa Press

L'exdirectora general de Consum, Etelvina Andreu, ha negat aquest dimarts davant de la jutgessa haver mediat a favor de l'empresa de comunicació Crespo Gomar perquè fóra l'adjudicatària d'una campanya de publicitat el 2008 per l'import de 184.138 euros.

La titular del jutjat d'instrucció número 43 de Madrid, Carmen Huerta, ha citat a declarar la responsable de Sanitat quan Bernat Soria era ministre com a investigada pels presumptes delictes de prevaricació i/o malversació de fons públics. 

Segons han informat fonts jurídiques, Andreu només ha contestat les preguntes de la defensa, de la fiscalia i de la jutgessa. Durant l'interrogatori, ha reconegut que coneixia Alberto Gomar, gerent de l'agència de comunicació, encara que ha assegurat que no sabia que n'era el responsable, per la qual cosa no podia haver intervingut durant la contractació perquè l'empresa resultara l'adjudicatària de la campanya de publicitat que promovia el consum responsable.

Es dóna la circumstància que Crespo Gomar va ser l'empresa de comunicació que va organitzar la campanya electoral de 2007 per al PSPV, comicis en els quals Andreu era candidata a l'Alcaldia d'Alacant. Així mateix, una interlocutòria de la jutgessa de València que va començar a investigar el PSPV i el Bloc per presumpte finançament il·legal assenyalava que aquest contracte es va signar a través de qui va ser directora general de Consum durant el segon mandat de José Luis Rodríguez Zapatero.

Alberto Gomar declara dilluns

Les activitats de l'empresa Crespo Gomar estan sent investigades per altres jutjats de Madrid i de València. D'una banda, el jutjat d'instrucció número 24 de Madrid està investigat l'adjudicació realitzada pel Ministeri d'Habitatge per al Pla 2009-2012 d'aquest departament per un import de 126.208 euros, causa en la qual haurà de declarar Alberto Gomar com a investigat. Serà dilluns que ve.

Els jutjats madrilenys han començat aquestes investigacions després que el jutjat número 21 de València s'inhibira al seu favor en considerar que aquestes adjudicacions ministerials amb Crespo Gomar podien ser constitutives de delicte.

Corredor diu que no coneixia Crespo Gomar

Per la seua part, l'exministra d'Habitatge Beatriz Corredor ha negat qualsevol vinculació en la suposada trama de finançament irregular del PSPV entre 2007 i 2011. Així mateix, ha assegurat que no coneixia l'existència de l'empresa Crespo Gomar, que facturava serveis per als socialistes valencians i estava contractada per Habitatge.

En la seua compareixença al Senat, a requeriment del PP, i davant de la comissió que investiga el finançament dels partits polítics, Corredor ha assegurat que com a ministra "no tenia ni el deure, ni l'obligació, ni la capacitat de conéixer l'estat de la contractació", i ha insistit que se sentia "frustrada i indefensa" davant de la cambra per no poder aportar res més.

També et pot interessar

stats