Esquerra Republicana proposa que el de Manises siga l'Aeroport Enric Valor

ERPV reacciona així al possible canvi del carrer que du el nom de l'escriptor a Mutxamel

Aeroport de Manises
Aeroport de València

Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) ha proposat posar el nom d'Enric Valor a l'Aeroport de València com a reacció al canvi que té previst portar aquest dijous al ple l'Ajuntament de Mutxamel, integrat per PP i Cs, que amb el suport de Vox, volen substituir el nom de l'avinguda dedicada al gramàtic i escriptor alacantí pel de avinguda d'Espanya.

"És una agressió a la memòria de Valor i a la cultura del País Valencià, que ha de ser defensada per la màxima autoritat administrativa del nostre poble", reivindica el partit en un comunicat.

Al seu parer, les "excuses" i justificacions de PP, Ciutadans i Vox estan totalment fora de joc i el que volen i "tothom ho sap" és eliminar qualsevol referent cultural valencià, democràticament acceptat i reconegut, "amb la clara finalitat d'ocultar la cultura, que el que no es veu no existeix".

ERPV posa l'accent que esborrar el nom de l'escriptor de Castalla suposa "eliminar la figura de qui va rescatar la literatura de transmissió oral de les comarques del sud, amb la qual s'han format a les escoles valencianes les últimes generacions".

"Davant atemptats culturals com aquest, la resposta del Consell ha de ser ferma", reivindica en relació al govern valencià integrat pel PSPV, Compromís i Unides Podem, perquè "és inadmissible que encara hui Enric Valor no tinga l'Alta Distinció de la Generalitat".

És més, per als republicans, que l'Aeroport de València porte el seu nom farà que se'l conega en tot el món i el seu nom siga el primer que veja tot el que aterre en la capital del Túria: "Una tasca, la de la divulgació internacional dels nostres autors, a la qual està obligat el Consell".

També et pot interessar

stats