Esquerra Republicana amenaça de no aprovar els pressupostos si no es garanteix el català en totes les plataformes

La llei audiovisual no preveu que les plataformes establides fora d’Espanya hagen de complir la quota del 6% 

Gabriel Rufián, durant la seua intervenció en el Congrés
Gabriel Rufián, durant una intervenció al Congrés / Efe

Esquerra Republicana de Catalunya ha avisat que, si el govern espanyol no compleix el pacte de la llei audiovisual perquè es protegisca la producció en les tres llengües cooficials en totes les plataformes, estrangeres o no, pot perillar l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat, la tramitació del qual ja està al Senat.

En roda de premsa, el portaveu d'ERC en el Congrés, Gabriel Rufián, s'ha referit a la impossibilitat que la quota de llengües cooficials puga aplicar-se a plataformes que no estan establides a Espanya com Netflix, Amazon Prime o HBO Max, ja que, segons fonts de l’executiu espanyol, ho impedeixen les directives europees.

"Per a ERC el tema de la llengua és sagrat i tocar el nas amb aquesta excusa és un mal negoci", ha dit després d'afegir que ERC no sols no donaria suport al projecte de llei, sinó que "tots els escenaris estan oberts, també al Senat quant als pressupostos generals de l'Estat". 

Rufián ha considerat que l'argument que ha donat l'executiu espanyol per a no complir la quota és "una excusa peregrina" i ha avançat que dimecres es reunirà amb els ministres de la Presidència, Félix Bolaños, i amb la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, així com amb el portaveu del grup parlamentari socialista, Héctor Gómez. 

Si el PSOE no respecta l'acord aconseguit, ERC "no donarà suport al projecte de llei", que encara ha de passar pel Congrés, ha advertit Rufián, que també ha avisat el govern que perilla la majoria que li permeta tirar avant l'agenda legislativa. "Li convé complir els seus compromisos amb ERC", ha dit.

No obstant això, ERC assegura que està oberta a continuar negociant qualsevol tipus d'incentiu perquè Netflix també s'aculla a la quota de producció en llengües cooficials.

També et pot interessar

stats