Esquerra, Junts, Bildu i la CUP accedeixen a la comissió de secrets oficials del Congrés

L’entrada d’aquests grups arriba després del canvi de reglament impulsat per la presidenta del Congrés 

Pedro Sánchez compareix davant el Congrés
Pedro Sánchez compareix davant el Congrés / Europa Press
28 d'abril 2022 - 17:25

El Ple de Congrés ha triat aquest dijous els deu únics diputats, un per grup parlamentari, autoritzats per a accedir a matèries classificades com a secretes, que rebran informació sobre l'ús dels fons reservats i que podran controlar les activitats del Centre de Nacional d'Intel·ligència (CNI), i entre els quals hi ha membres de les formacions independentistes ERC, Bildu, Junts i la CUP.

L'entrada d'aquests grups ha estat propiciada per l'aprovació, per part de la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, d'un canvi de regles per a la designació dels membres de la comissió de despeses reservades.

Amb l'oposició del PP, Vox i Ciutadans, que rebutgen que les formacions independentistes puguen tindre accés als "secrets d'Estat", es van rebaixar els vots necessaris per a ser triats en aquest tràmit passant dels tres cinquens de la cambra (210) a la majoria absoluta (176).

Després de la votació secreta, per papereta en urna, han sigut triats Héctor Gómez (PSOE), Cuca Gamarra (PP), Iván Espinosa de los Monteros (Vox), Pablo Echenique (Unides Podemos), Gabriel Rufián (ERC), Míriam Nogueras (Junts), Edmundo Bal (Ciutadans), Aitor Esteban (PNB), Mertxe Aizpurua (Bildu) i Albert Botran (CUP).

També et pot interessar

stats