Espanya va atraure en 2022 el rècord de 30.000 milions en projectes d'inversió exterior, segons Sánchez

El president del govern remarca que les grans multinacionals aposten per iniciatives com gigafactories, centres de dades, l'hidrogen o la ciberseguretat

Sánchez, aquest dimarts en el Fòrum Econòmic Mundial de Davos
Sánchez, aquest dimarts en el Fòrum Econòmic Mundial de Davos / Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha destacat aquest dimarts que Espanya va atraure en 2022 projectes d'inversió exterior per valor de 30.000 milions d'euros, un "rècord històric". Això posa de manifest, al seu judici, que les mesures de l'executiu "ja estan donant fruits". El mandatari ha intervingut en el Country Strategy Dialogue en el marc del Fòrum Econòmic Mundial de Davos, un espai de diàleg a porta tancada entre caps de govern i executius de grans empreses, per a presentar les línies estratègiques del creixement econòmic espanyol i el pla de reformes aprovat pel seu gabinet.

Sánchez ha recordat que Espanya s'ha convertit en un "focus d'interés" per als inversors, perquè va rebre en 2022 xifres "rècord" d'inversió estrangera directa (IED). A més, ha indicat que les multinacionals més grans del món ja estan invertint en projectes emblemàtics en el país, d'àrees tan variades com les gigafactories, els centres de dades, l'hidrogen o la ciberseguretat.

Davant un grup de CEO i altres alts càrrecs empresarials, el president del govern ha abordat diferents aspectes de l'economia espanyola i quant a les perspectives macroeconòmiques, ha recordat els cinc paquets de mesures aprovats al llarg de 2022 per a protegir de l'impacte de la guerra a Ucraïna a les llars, les pimes i els sectors específics.

Sánchez ha reiterat que el rendiment econòmic a Espanya s'ha vist impulsat per aquestes mesures i ha subratllat que el creixement en 2022 supera el 5%. També ha recordat que el mes de desembre passat la taxa d'inflació a Espanya (5,5%) ha sigut "la més baixa de tota la UE".

Així mateix, ha indicat que la majoria de les previsions dels principals organismes internacionals coincideixen que el creixement d'Espanya hauria de superar les taxes mitjanes de les economies avançades en 2023, i la inflació continuarà baixant fins a situar-se dos punts per davall de la de l'Eurozona.

Quant a l'ocupació, el cap del govern espanyol ha destacat que el país ha sigut capaç de "capejar el temporal econòmic mundial", perquè l'economia va augmentar en quasi mig milió de llocs de treball l'any passat. I ha remarcat que la taxa d'atur registrada actualment és la "més baixa en els últims quinze anys".

També et pot interessar

stats