Espanya exigirà PCR negativa o pauta completa als britànics que arriben

Sánchez ha justificat la mesura en el fet que les dades que es tenen del Regne Unit són preocupants

Arribada de turistes britànics a l'aeroport de Madrid-Barajas
Arribada de turistes britànics a l'aeroport de Madrid-Barajas / Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dilluns que Espanya exigirà una PCR negativa o la vacuna completa a tots els ciutadans que vinguen del Regne Unit al nostre país. La mesura començarà a aplicar-se l'1 de juliol.

Sánchez ha justificat la mesura en el fet que les dades que arriben del Regne Unit són preocupants perquè tenen uns contagis "molt per damunt dels 150 casos per 100.000 habitants en 14 dies". En aquest sentit, ha dit que cal prendre la decisió d'aplicar mesures addicionals al nostre país i ha precisat que ho anuncia perquè els turoperadors ho tinguen en compte.

La conferència de presidents serà al juliol a Salamanca

Sánchez ha concretat la celebració de la conferència de presidents autonòmics al voltant dels fons europeus.  Tindrà lloc l'última setmana del mes de juliol a la ciutat de Salamanca, a proposta del president de la Junta de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco. "Hem de parlar del pla de recuperació, de vacunació i del repte demogràfic, que va ser un mandat que ens van fer al govern els presidents autonòmics", ha anticipat el president Sánchez. 

Creixement econòmic "inèdit" el 2022

Sánchez s'ha mostrat convençut que Espanya viurà una gran recuperació econòmica i que el 2022 el repunt del PIB serà "inèdit". També ha avançat que el PIB creixerà un 18% en taxa interanual durant el segon trimestre. El govern central vol combinar aquest repunt en una modernització de l'economia espanyola de la mà dels fons europeus per a la reconstrucció. La Comissió Europea va aprovar el 16 de juny el pla de recuperació elaborat pel govern espanyol amb les reformes i inversions amb les quals vol captar les ajudes del fons anticrisi de la UE, un pas que acosta el desembossament dels primers 9.000 milions, que arribaran al juliol en forma de bestreta.

Junqueras no estarà a la taula de diàleg de Catalunya

El president del govern espanyol ha mostrat el seu rebuig a la possibilitat que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, participe en la taula de diàleg de Catalunya. Ha subratllat que és una trobada "entre governs" i el dirigent independentista encara té anys d'inhabilitació per davant. I preguntat per si cap en la Constitució un referèndum pactat, ha assenyalat que hi cabria un "acord pactat". "Si vivim junts, haurà de decidir el conjunt de la ciutadania sobre què és el que volem que siga Espanya", ha afegit.

També et pot interessar

stats