Escrivá calcula que les pensions mínimes pujaran un 22% fins al 2027

Escrivá detalla en la presentació que ha fet davant la comissió del Pacte de Toledo els principals aspectes de la nova reforma de les pensions pactada amb els sindicats

Escrivá i els sindicats majoritaris, aquest dimecres
Escrivá i els sindicats majoritaris, aquest dimecres / @joseluisescriva

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha detallat en la presentació que ha fet davant la comissió del Pacte de Toledo, que la reforma inclou que entre 2024 i 2027 les pensions mínimes pujaran per damunt de la inflació per a garantir-ne la suficiència, el que representarà un increment que se situarà al voltant del 22% de la pensió mínima contributiva amb cònjuge a càrrec, que passarà de 966,20 als 1.178,50 euros al mes.

Escrivá ha segellat aquest dimecres l'últim bloc de la reforma de les pensions, pactada en el si del govern de coalició, amb el suport de Brussel·les i dels sindicats. Dos anys després de tancar el primer pacte sobre les pensions, que va tornar a vincular-les a la inflació entre altres mesures, el govern ha aconseguit complir les fites compromeses amb Brussel·les per al nou desemborsament de fons amb una bateria de mesures focalitzades a millorar els ingressos del sistema per a garantir-ne la "sostenibilitat, equitat i suficiència".

"Culminem la modernització del sistema de pensions", ha defés aquest dimecres Escrivá en la signatura de l'acord sobre la reforma al costat dels secretaris generals de CCOO i UGT, Unai Sord i Pepe Álvarez, que han mostrat el seu desacord per l'absència de la patronal en aquest pacte. La CEOE es va despenjar dilluns passat d'una reforma que consideren que farà mal a l'ocupació i va criticar la "voracitat recaptatòria" del govern.

Des dels sindicats, tant Álvarez com Sordo han aplaudit les mesures arreplegades en una reforma que "garanteix" el futur d'unes pensions "suficients". "Donem als joves referència a mitjà i llarg termini", ha subratllat Escrivá que ha valorat la faena feta amb els sindicats i en el si del govern de coalició, i ha confiat a sumar els màxims suports parlamentaris per a tirar avant la reforma.

Després de la signatura amb els sindicats, Escrivá ha detallat les mesures en la comissió del Pacte de Toledo on ha rebut crítiques de PP, Vox i Ciutadans.

També et pot interessar

stats