Enric Morera es presentarà a les primàries de Compromís per a seguir a les Corts

És diputat autonòmic des de 2007 i presideix el parlament valencià des del 2015

El president de les Corts, Enric Morera, en la compareixença a la cambra valenciana
El president de les Corts, Enric Morera, en la compareixença a la cambra valenciana / À Punt NTC

El president de les Corts, Enric Morera, ha anunciat aquest dijous que es presentarà a les primàries autonòmiques de Compromís per a renovar la seua acta de diputat autonòmic i amb l'objectiu de poder seguir al capdavant de la institució que està presidint dues legislatures. Morera és diputat autonòmic des del 2007 i presideix les Corts des de 2015.

Així ho trasllada en una carta dirigida als seus companys i companyes de partit, en la qual encara que no expressa concretament el seu desig de mantenir el càrrec, sí que diu haver estat "a l'altura de l'encàrrec rebut, en tots els sentits", i assenyala que encara no s'ha cansat d'aquest treball i que pot defensar-lo "amb plena transparència".

Considera que encara pot ser útil, i per això demana la confiança de la militància de Compromís per a ser candidat a les Corts i defensar els valors d'aquesta formació "davant l'amenaça d'un govern de la dreta, que intentarà frenar els canvis, tornar a pràctiques que ens van portar als pitjors episodis de corrupció".

"Hem viscut i vivim situacions de gran injustícia personal que caldrà reparar com toca", assenyala, i explica que també vol ser candidat "per a garantir que les persones que han sofert la persecució immoral de la dreta retornen al lloc on mereixen estar", afig el president de les Corts a la carta.

Morera diu representar "una manera d'entendre la política nova, encara vigent i per implementar", i afirma que per a guanyar les pròximes eleccions és necessari "configurar un equip que genere confiança, tinga experiència i represente —afegeix— la nostra capacitat per a gestionar la política municipal i valenciana".

També destaca que en aquests anys s'han tramitat lleis i s'han pres centenars acords que han transformat la realitat més pròxima "per a millorar la vida de totes les persones que viuen i treballen" en aquesta terra.

Assegura que en arribar a la presidència del parlament autonòmic tenia "una missió clara": recuperar el prestigi perdut per aquesta institució, en la qual ara hi ha "debat i tramitació parlamentària, milers de preguntes, demandes de documentació o compareixences".

També et pot interessar

stats