El nou Botànic renova Enric Morera com a president de les Corts

PSPV, Compromís i Unides Podem-EUPV han pactat la composició de la mesa de les Corts.

VÍDEO | El nou Botànic renova Enric Morera com a president de les Corts

"Curta, però intensa" per a la diputada de Compromís Mónica Oltra. "Clarament satisfactòria per a Rubén Martínez Dalmau, d'Unides Podem". I "molt positiva" per al secretari general del PSPV, Ximo Puig. La primera reunió a tres bandes per a començar a negociar un nou pacte del Botànic ha revelat una bona sintonia inicial entre els líders de les candidatures progressistes amb representació parlamentària a la Comunitat Valenciana i la voluntat inequívoca de reeditar la coalició de govern.

La primera decisió que s'ha comunicat és la continuïtat d’Enric Morera, de Compromís, com a president de les Corts. La segona, plasmar en la mesa de les Corts, un òrgan clau en la tramitació parlamentària, "la majoria de progrés que han decidit els valencians", en paraules de Ximo Puig. Una decisió que implicaria deixar fora la formació d'extrema dreta Vox.

Ximo Puig ha manifestat la voluntat que el nou Botànic "aprofundisca en el govern del canvi" que va iniciar l'anterior. Segons Mónica Oltra encara cal avaluar l'acció de govern en els quatre anys previs i "allò que va quedar pendent", abans de definir què es vol fer, com també "el com, el qui i el quan".

"Volem deixar molt clar que la voluntat de constituir un pacte de govern que responga a les expectatives de la gent està garantit", ha insistit Mónica Oltra, com també ha fet des d'Unides Podem Rubén Martínez Dalmau, que s'ha mostrat molt satisfet amb les negociacions preliminars i ha destacat que "hem arribat a conclusions importants".

La trobada es produeix dues setmanes després de les eleccions autonòmiques, dos dies abans de la constitució de les Corts i després que el dimecres passat Puig i Oltra, president i vicepresidenta en funcions, mantingueren una primera trobada en la qual no va estar Dalmau, que va acudir un dia després al Palau de la Generalitat per a reunir-se amb el candidat socialista.

Tots els dirigents han coincidit a dir que, en el marc de la campanya de les municipals i europees, no és urgent tancar l'acord. A més, també asseguren que allò important és que permeta un govern estable, sòlid, lleial i amb capacitat de transformació en totes les àrees.

També et pot interessar

stats