Enric Morera: “Hi ha hagut una discrepància forta, però no s’ha trencat el Botànic”

El president de les Corts no creu que aquesta decisió afavorisca els interessos de la ciutadania. Compromís eixirà “a guanyar”.

Enric Morera en 'À Punt Notícies matí'
Enric Morera en 'À Punt Notícies matí'

No era un final esperat de legislatura, però ara el que toca és pensar en la pròxima cita electoral. Així s’ha expressat el president de les Corts, Enric Morera, en À Punt Notícies matí, en relació a la decisió de Ximo Puig d’avançar les eleccions autonòmiques. “Hi ha hagut una discrepància forta, substantiva, però no s’ha trencat el pacte del Botànic”, ha assegurat. 

“No pose en dubte un Botànic dos; aquesta decisió no danya una trajectòria impecable. S’ha de reeditar la cooperació de les forces progressistes”, ha assenyalat Morera, en assegurar que l’avançament electoral “no beneficia” els interessos de la ciutadania valenciana, en fer-les coincidir amb els comicis generals. El president de les Corts no ha volgut pronunciar-se sobre els motius de Puig per a aquest avançament, però ha indicat que ho ha fet després de consultar la decisió amb Pedro Sánchez.

En aquest sentit, Morera ha apostat per mantindre un grup propi al Congrés dels Diputats i de crear un “Botànic dos” com les formes més efectives per a fer sentir la veu valenciana en l’àmbit estatal. Una perspectiva que considera “fonamental” per a atendre una “realitat injusta” com és, segons ha dit, l’infrafinançament de la Comunitat Valenciana. Malgrat tot, espera que almenys la convocatòria electoral servisca per a “visibilitzar el problema valencià”.

Amb la mirada posada en les eleccions

Malgrat la “discrepància substancial” oberta entre els partits del Botànic, Enric Morera ha assegurat que Compromís ja té posada la mirada en la pròxima cita electoral, i ha assenyalat que la seua formació “ix a guanyar”, amb un equip “potent i de primera”. Ha posat en valor la figura de Joan Baldoví com a líder millor valorat en l’àmbit estatal i la de Mónica Oltra, com la persona que “moltes persones volen com a presidenta”.

D’aquesta manera, el president de les Corts ha comentat que el punt fort de Compromís, el seu “I D”, és que no hi ha una direcció central que marque les seues polítiques. “No tenim amos”, ha assegurat. Morera ha apostat per reeditar un pacte d’esquerra a la Generalitat, i ha descartat Ciutadans. “És una creació dels que ens cobren els rebuts de la llum, de les empreses de l’Ibex”, ha conclòs. 

També et pot interessar

stats