Elx trasplanta el 60% de les palmeres de Pedro Juan Perpiñán a l’Hort de la Molinera

L’objectiu de l'Ajuntament és evitar més caigudes, com les dos de les últimes setmanes

Trasplantament de les palmeres de Pedro Juan Perpiñan a l’Hort de la Molinera
Trasplantament de les palmeres de Pedro Juan Perpiñan a l’Hort de la Molinera / Ajuntament d'Elx

L’Ajuntament d’Elx (Baix Vinalopó) ha començat a trasplantar algunes palmeres de l’avinguda de Pedro Juan Perpiñán a l’Hort de la Molinera perquè tenien risc de caure, segons ha informat el regidor d’Espais Públics, José Claudio Guilabert. 

Arran de la caiguda d’una de les palmeres de l’avinguda fa unes setmanes, el consistori ha sol·licitat un informe tècnic sobre la salut dels arbres. Segons Gilabert, els resultats de l’informe apunten que un 40% de les palmeres d’eixe carrer tenien un risc alt o molt alt de caure. Per tant, s’ha decidit trasplantar-les per a evitar un altre incident com el de fa unes setmanes o el de la setmana passada, quan una altra palmera es va partir en dos a la Glorieta i va caure en una terrassa d’hostaleria.

Gilabert també ha destacat el compromís del consistori amb el palmerar de la ciutat. Per això, estan recuperant les quadrícules de l’Hort de la Molinera trasplantant algunes de les palmeres sanes de Pedro Juan Perpiñán. Així mateix, estan recuperant i millorant el sistema de regadiu, recuperant l’ús agrícola amb la plantació de plantes ferratgeres. “El nostre compromís amb el palmerar i el patrimoni és inequívoc i és clar”, ha postil·lat el regidor. 

Inspecció de les palmeres

A més d’este trasplantament, la caiguda de dos palmeres en les últimes setmanes ha fet que l’Ajuntament decidisca inspeccionar les 60.000 palmeres del nucli urbà, ja que entre 3.000 i 4.000 poden suposar algun risc per a la seguretat ciutadana. Segons les veus expertes, les causes de la caiguda de les palmeres són la falta d'espai, l'estrés hídric i el pes excessiu dels dàtils.

També et pot interessar

stats