Una palmera de la Glorieta d'Elx es parteix en dos i cau sobre una terrassa d'hostaleria

Les brigades municipals han detectat que la palmera pròxima a la caiguda també pateix estrès hídric, per la qual cosa "la talaran per a evitar el risc d'afonament"

La plamera caiguda / À Punt NTC

Una palmera de la Glorieta d'Elx (Baix Vinalopó) s'ha partit en dos i ha caigut sobre una de les terrasses d'un bar situat a la plaça. L'exemplar patia una malformació del tronc a banda d'estrès hídric, "la qual cosa ha provocat que el tronc es trencara i caiguera". Així ho ha explicat este divendres en un comunicat el regidor de Serveis Públics de l'Ajuntament d'Elx, Claudio Guilabert, després de l'incident amb la palmera.

Després, l'Ajuntament ha anunciat que la brigada de parcs i jardins intensificarà "la revisió" de totes les palmeres que es troben en la via pública. "Són palmeres que es revisen diàriament i es cuiden, però este exemplar patia una malformació del tronc sumada a un estrès hídric, la qual cosa ha provocat que el tronc es trencara i caiguera. Afortunadament, no hem de lamentar cap ferit", ha ressaltat Guilabert.

Les brigades municipals han detectat que la palmera pròxima a la que ha caigut també pateix estrès hídric, per la qual cosa "la talaran per a evitar risc d'afonament". "Estes palmeres es reguen cada dia, es cuiden i es revisen, però la perillositat que tenen els exemplars en la via pública fa que siga necessari posar en marxa el pla director amb el qual sabrem l'estat real de les nostres palmeres i arbres", ha afirmat el regidor.

Així mateix, ha defés la importància de les actuacions que s'estan realitzant al carrer de Pedro Juan Perpinyà, on "un informe tècnic va indicar que molts dels exemplars tenien un alt risc de patir caigudes". "Actuacions com la de Pedro Juan Perpinyà i, després del que ha ocorregut hui, acrediten que ha sigut la millor decisió. Si hi ha un informe de perillositat alta, este govern municipal no posarà en risc la vida de les persones", ha sostingut.

També et pot interessar

stats