Educació pretén que totes les aules, públiques o privades, de dos anys siguen gratuïtes

En l'actualitat els centres públics per a aquesta etapa escolar ja no tenen cap cost per a les famílies

escoletes
Una menuda a la porta de l'escoleta

La Conselleria d'Educación pretén avançar perquè totes les aules de dos anys, estiguen en centres públics o privats, siguen gratuïtes. Aquesta intenció implica un pas avant en el treball que du a terme el Consell des del primer govern del Botànic de fer gratuïta l'etapa educativa des 0 als 3 anys. Actualment, les escoletes de la Generalitat, els CEIP i les escoletes municipals ja són gratuïtes en aquesta etapa de dos anys.

Fins ara, el Consell ha utilitzat l'ajuda mensual del bo infantil en el tram de dos a tres anys però també en els de zero a un i d'un a dos. En el tram que ara es vol generalitzar com a gratuït, de fet, les famílies poden rebre al mes fins a 220 euros per les despeses de matrícula cada mes, segons detalla Educació. 

El Consell considera que aquesta mesura en el tram educatiu de dos a tres anys serà especialment beneficiosa en les poblacions menudes de l’interior, tenint en compte que són una mesura efectiva contra el despoblament.

Ara falta saber si aquesta decisió estarà recollida en el projecte de pressupost de la Generalitat de 2022 per a totes les aules de l'educació infantil de dos anys o si serà una mesura progressiva que s'implantarà al llarg de més d'un curs.

També et pot interessar

stats