Educació denuncia que Tamarit va signar obres d'Edificant sense la conformitat de la Intervenció General

El director general d'Infraestructures Educatives assegura que no es van fiscalitzar els expedients durant el temps que el Botànic va estar en funcions

Aula d'un col·legi en una imatge d'arxiu
Aula d'un col·legi en una imatge d'arxiu / Europa Press

El director general d'Infraestructures Educatives, Rafael Valcárcel, ha afirmat aquest dimarts en un comunicat que l'exconsellera d'Educació durant el govern del Botànic, Raquel Tamarit, “va mentir en afirmar que les obres d'Edificant que va signar quan estava en funcions tenien la conformitat de la Intervenció General”. 

Valcárcel ha assegurat en declaracions posteriors als mitjans que Tamarit va signar una ampliació de delegació de competències en dotze municipis el 12 de juliol, una setmana abans que prenguera possessió el nou conseller, José Antonio Rovira. Segons el director general, "una qüestió que l'advocacia de la Generalitat ja ha dit que no podia fer". Ha titllat l'acte "de profunda deslleialtat democràtica" la signatura i ha acusat Tamarit de fer-la "per a diversos municipis, tots ells d'un mateix signe polític", en els quals s'arribava a comprometre una despesa i actuacions fins al 2028. Una resolució "manifestament fraudulenta", en paraules de Valcárcel, perquè "prescindeix" del "respecte al procediment administratiu".

Per tant, sosté el director, amb aquest acte Tamarit “va faltar a la veritat en la signatura dels documents", ja que que en el punt 6 figura que la resolució "ha estat prèviament fiscalitzada de conformitat per la Intervenció General", una cosa que assegura ell que no es veritat, ja que l'informe de la Intervenció no va existir "fins al 29 de setembre”.

El responsable d'Infraestructures Educatives ha explicat que durant el temps que el Botànic va estar en funcions la Intervenció no va fiscalitzar contractes, “i va ser al setembre quan va començar a fiscalitzar tots els expedients que quedaven pendents, entre ells els d'Edificant”. 

65,5 milions compromesos

Valcárcel ha acusat Tamarit de deixar "compromesos" 65,5 milions d'euros, ja que no es va comunicar en cap moment, demostrant una vegada més com van actuar en el traspàs de poders.

El responsable d'Infraestructures Educatives ha explicat que “és en tindre constància d'aquestes obres i de l'import compromés quan s'anuncia l'obertura d'un expedient de lesivitat” i ha criticat que l'oposició “pretenga disparar focs d'artifici per a desviar l'atenció”.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que els tres expedients als quals ha fet al·lusió la formació “són documents comptables que no impliquen transferències, i a més parlen d'un milió d'euros en un dels casos i de zero euros en els altres dos”.

“El fons de la qüestió és que Tamarit no podia deixar aquestes obres delegades estant en funcions i que no va dir la veritat en signar els expedients. La Conselleria actual sempre ha dit que es faran les obres que hagen de fer-se si l'estat dels centres així ho requereix”, ha conclòs.

També et pot interessar

stats