Els economistes veuen positiu el pacte de govern PP-Vox per a donar estabilitat

El Consell General d'Economistes de la Comunitat Valenciana destaca que s'obri una oportunitat per a "racionalitzar la despesa pública i evitar l'espiral de recaptació"

Presentació de l'enquesta semestral del Consell d'Economistes de la Comunitat Valenciana
Presentació de l'enquesta semestral del Consell d'Economistes de la Comunitat Valenciana / Twitter: @COEV_COM

El Consell General d'Economistes de la Comunitat Valenciana ha considerat "positiu" l'acord de govern aconseguit aquest dimarts entre PP i Vox en la Generalitat perquè "l'estabilitat sempre és bona per a l'economia" i han destacat que s'obri una oportunitat per a "racionalitzar la despesa pública i evitar l'espiral de recaptació".

Així ho han manifestat els seus degans a les tres províncies durant la presentació de l'enquesta semestral de conjuntura Els economistes opinen, que pregunta a aquests professionals valencians sobre la seua percepció de l'estat econòmic de la Comunitat Valenciana i Espanya, en la qual han participat 748 economistes.

"Que hi haja un acord per a la governabilitat de la Comunitat Valenciana crec que és bo, en principi, encara que no es coneix cap mesura concreta i estarem atents a quines seran", ha destacat el degà del Col·legi d'Economistes d'Alacant, Francisco Menargues.

Així ho ha considerat també el vicedegà del Col·legi d'Economistes de València, Alfredo Hernández, que ha recordat que el PP plantejava en campanya "la reducció d'alguns impostos, com patrimoni i successions i no crear noves figures impositives perquè els valencians tenim la càrrega tributària més elevada, almenys en renda i patrimoni i altres impostos".

"Pensem que pot ser positiu racionalitzar la despesa pública, més enllà d'evitar aquesta espiral de creixement de la recaptació", ha indicat.

Jaime Querol ha dit que aposten per una contenció de la despesa i una eficiència en la gestió de la despesa pública: "Entenc que el pròxim govern, si pren aquestes mesures, serà ben rebut pels economistes".

Tramitació "regular" dels fons Next Generation

En l'apartat de qüestions d'actualitat, en aquesta edició de l'enquesta s'ha preguntat als economistes per la facilitat en la tramitació dels fons Next Generation, per l'endeutament públic, per l'eficàcia de la nova llei de Pensions i pel control de les prestacions d'incapacitat laboral.

De l'enquesta d'aquest semestre es desprén que una majoria d'aquests professionals, el 27,1% considera que la facilitat d'accés i la tramitació dels fons Next Generation és "regular", ni bona ni dolenta, mentre que un 15,7% creu que és positiva, un 3,6% molt positiva, un 18,1% negativa i un 16,4% pèssima.

La majoria creu que la situació és pitjor que fa un any

En la part fixa de l'enquesta, quant a la percepció sobre la situació econòmica de la Comunitat Valenciana en comparació amb l'any passat, un 41,7% creu que està pitjor que fa un any, un 22,5% que la situació és millor, i un 35,3%, que està igual.

No obstant això, sense comparar-la amb anys anteriors, el 40,3% dels economistes creuen que la situació econòmica valenciana és bona, un 6,9% que és molt bona, un 23% que és regular, un 24,1% que és dolenta i un 5,7% que és molt dolenta.

També et pot interessar

stats