La dreta pren l’alcaldia de Torrent en aconseguir nou regidors el PP i sumar majoria amb Vox

La popular Amparo Folgado podrà presidir la corporació i arrabassar la vara de comandament a l’històric socialista Jesús Ros

Resultats electorals de Torrent
Resultats electorals de Torrent / À Punt NTC

La dreta s’imposa i podrà governar en l’Ajuntament de Torrent si finalment prospera l’acord entre el PP, que ha aconseguit nou regidors, i Vox, que en tindrà quatre. Els 13 regidors que sumen aquestes dues forces permetrien a la dreta aconseguir la majoria absoluta en la corporació i agafar-li l’alcaldia al socialista Jesús Ros, que aspirava a revalidar el càrrec. D'aquesta manera cau un dels importants bastions socialistes del conegut com a cinturó roig, que permetia al PSPV governar en diversos municipis importants de l'àrea metropolitana de València.

Els socialistes, tot i ser el partit més votat a Torrent en assolir el 37,5% dels sufragis, han aconseguit una desena de regidors, un menys que en la legislatura anterior. Aquesta desena d’escons, sumats als dos que ha obtingut la coalició formada per Compromís i Unides Podem-Esquerra Unida, suposen una dotzena de regidors, un menys dels requerits per a obtindre la majoria necessària en el consistori.

Per tant, tot apunta que la popular Amparo Folgado podrà presidir la corporació sempre que es garantisca el suport de Vox, grup que lidera Guillermo María Alonso del Real i deixarà fora el veterà socialista Jesús Ros. El PP ha aconseguit un regidor més que en la legislatura anterior i Vox doblarà la seua presència al consistori, en passar d’un parell d’escons a quatre.

D’altra banda, Ciutadans, que el 2019 va aconseguir poc més del 9% dels vots i dos regidors, ha quedat aquests comicis fora del consistori. 

També et pot interessar

stats