La dreta obté la majoria a les tres capitals i l’esquerra només tindria possibilitats a Elx segons el sondeig de GAD3

Segons sondeig de GAD3 per a À Punt i Forta, el PP recuperaria els Ajuntaments de València i Castelló de la Plana i mantindria el d'Alacant

Sondeig GAD3 València
Sondeig GAD3 València / À Punt NTC

Segons el sondeig de GAD3 per a À Punt i Forta, el Partit Popular podria recuperar els Ajuntaments de València i Castelló de la Plana amb el suport de Vox, Barcala podria governar en solitari perquè sumaria més que el bloc d’esquerres i Elx podria mantindre el govern d’esquerres.

El PP tornaria a governar l’Ajuntament de València amb el suport de Vox

El Partit Popular seria la força més votada a l’Ajuntament de València, que li atorga el 35% del suport i entre 13 i 14 regidors al consistori de la capital. Són entre 5 i 6 edils més que els 8 que en va obtenir el 2019. 

La candidata popular María José Català podria governar si aconsegueix formar govern amb Vox, que obtindria 4 regidors i el 12% dels vots, suficients per a obtindre la majoria absoluta que, a l'Ajuntament de València, se situa en 17 regidors.

En segon lloc, quedaria Compromís que, amb el 22% del suport, obtindria 8 regidors, 2 menys que en les darreres eleccions municipals, i, en tercer lloc, el PSPV-PSOE, amb el 21% del suport i entre 7 i 8 edils. 

Segons aquesta enquesta, Ciutadans, amb el 2% dels vots, i Unides Podem-Esquerra Unida, amb el 4%, es quedarien fora de l’hemicicle perquè no superarien la barrera electoral del 5%.

El PP millora els resultats i tornaria a governar l’Ajuntament d’Alacant 

Sondeig GAD3 Alacant
Sondeig GAD3 Alacant / À Punt NTC

Segons el mateix sondeig, el PP ha sigut la força més votada a la ciutat d’Alacant amb el 43% del suport, que li atorgaria entre 13 i 14 regidors, entre 4 i 5 més que les darreres eleccions, i frega la majoria absoluta, que se situa en 15 edils.

El PSPV-PSOE seria, amb el 25% del suport, la segona força més votada i obtindria 8 regidors, un menys que en les passades eleccions. Estaria seguit de Vox, que obtindria 4 regidors amb el 14% dels vots, i duplicaria la representació aconseguida en els passats comicis.

Per la seua banda, Compromís, amb el 9% dels vots, mantindria els dos regidors i podria sumar-ne un.

Unides Podem - Esquerra Unida superaria la barrera del 5% i obtindria un regidor, amb la qual cosa en perdria un. Lluny de superar-la, amb un 1% dels vots, Ciutadans, fins ara en l’equip de govern, es quedaria fora de l’hemicicle alacantí.

El PP recuperaria l’Ajuntament de Castelló de la Plana amb el suport de Vox

Sondeig GAD3 Castelló
Sondeig GAD3 Castelló / À Punt NTC

El PP també guanyaria les eleccions a Castelló de la Plana amb el 33% dels vots i entre 10 i 11 regidors, entre 3 i 4 més que en les eleccions de 2019. Segons els resultats de l'enquesta de GAD3, el bloc de dretes podria formar govern si suma amb els 4 edils que aconseguiria Vox amb el 15% del suport, tres més que la passada legislatura.

Per darrere es quedaria el PSPV-PSOE, que obtindria entre 9 i 10 regidors amb el 30% dels vots. Amb el 10% del suport, Compromís mantindria els seus tres edils en l’hemicicle. 

L’eixida d’Unides Podem - Esquerra Unida, que no superaria la barrera del 5% i que perdria els seus 2 regidors, impossibilitaria la reedició de l’Acord de Fadrell. Amb el 2% dels vots, Ciutadans també quedaria fora.

La majoria absoluta a l'Ajuntament de Castelló de la Plana se situa en 14 regidors.

El PSPV guanya a Elx i podria mantindre el govern

Sondeig GAD3 Elx
Sondeig GAD3 Elx / À Punt NTC

El PSPV guanyaria les eleccions municipals a Elx amb el 37% dels vots i 12 regidors, xifres similars a les dels comicis de 2019. Amb tot, podria perdre el govern si no suma els 2 edils necessaris de Compromís que, amb el 6% dels vots, Compromís obtindria entre 1 i 2 regidors. La majoria absoluta a l'Ajuntament d’Elx se situa en 14 regidors,

El PP seria la segona força més votada amb el 33% del suport i 10 edils, un més que les darreres eleccions municipals. Estaria seguida per Vox que, amb el 14% dels vots i entre 3 i 4 regidors, duplica els resultats de 2019.

Ciutadans, amb un 1% dels vots, desapareixeria de la corporació il·licitana.

També et pot interessar

stats