Dolores Delgado presideix el seu primer Consell Fiscal

La nova fiscal general de l'Estat donarà compte dels nous nomenaments en l'òrgan consultiu del ministeri públic.

Dolores Delgado va prendre possessió com a fiscal general de l'Estat el passat 26 de febrer
Dolores Delgado va prendre possessió com a fiscal general de l'Estat el passat 26 de febrer / Fernando Alvarado (Efe)

La nova fiscal general de l'Estat, Dolores Delgado, pren possessió aquest dimecres com a membre nada del Consell Fiscal, l'òrgan consultiu de la Fiscalia (FGE) que marca els criteris per a la unitat d'acció del ministeri públic i en el qual estan representades les associacions de fiscals.

Juntament amb Delgado s'estrenaran també dos nous consellers, Aurelio Blanco i Eduardo Navarro, en substitució d'Álvaro García i Diego Villafañe, de la Unió Progressista de Fiscals, després del seu nomenament al capdavant i com a número dos, respectivament, de la secretaria general tècnica de l'FGE.

Es tracta d'un ple constitutiu en el qual s'informarà sobre aquests nomenaments en la unitat de suport i en llocs d'adscrits a les fiscalies de sala delegades.

Delgado va prendre possessió del càrrec el passat 26 de febrer en un acte formal celebrat al Tribunal Suprem, amb l'apadrinament de l'exfiscal general i actual magistrat del Tribunal Constitucional, Cándido Conde-Pumpido.

La seua elecció va despertar recel en l'oposició i en amplis sectors de l'àmbit judicial per la seua condició d'exministra de justícia -una situació inèdita en l'FGE- i la difusió d'una conversa privada el 2009 amb el comissari jubilat José Manuel Villarejo, que està a la presó per orde de l'Audiència Nacional.

També et pot interessar

stats