Els diputats de Vox abandonen l'hemicicle del Congrés durant la intervenció en gallec d'un diputat del PSOE

Els diputats de Vox han abandonat l'hemicicle quan el diputat José Ramón Besteiro ha començat la seua intervenció en gallec

El líder de Vox, Santiago Abascal, i la nova portaveu de Vox en el Congrés, Pepa Millán en una imatge d'arxiu
El líder de Vox, Santiago Abascal, i la nova portaveu de Vox al Congrés, Pepa Millán, en una imatge d'arxiu / Eduardo Parra (EP)
19 de setembre 2023 - 12:42

Els diputats de Vox han abandonat l'hemicicle del Congrés en l'inici de la sessió plenària d'aquest dimarts quan el diputat del PSOE per Lugo José Ramón Besteiro ha estrenat el dret a utilitzar les llengües cooficials en els debats parlamentaris, usant el gallec per a la primera part de la seua intervenció.

Besteiro ha pujat a la tribuna a defensar la proposta de reforma del reglament que dona via lliure a la utilització del gallec, el basc i el català a la cambra.

Després de donar el bon dia en castellà i les tres llengües citades, ha agraït al seu grup que li haja permés l'honor d'estrenar el sistema de traducció simultània que s'ha instal·lat perquè tots puguen entendre's dins de saló de plens. "És un doble honor fer-ho en la meua llengua materna, el galego", ha dit a l'inici d'una intervenció en la qual ha alternat el gallec i el castellà.

En aquest context, la portaveu de Vox al Congrés, Pepa Rodríguez, ha demanat la paraula, però la presidenta de la Cambra, Francina Armengol, no li l'ha donada al·legant que no podia interrompre a l'orador.

Auriculars en l'escó de Sánchez

"Li pregue que sega i que deixem parlar el senyor Besteiro. Aquest és el temple de la paraula i l'ús de paraula el té el senyor Besteiro", ha dit Armengol, la qual cosa ha portat els diputats de Vox a abandonar els seus escons i eixir de l'hemicicle.

Això sí, abans d'eixir del saló de plens han anat deixant un a un els auriculars, que els havien facilitat per a poder tindre accés a la traducció simultània, en l'escó del president del govern en funcions, Pedro Sánchez, qui no acudeix a la sessió d'aquest dimarts.

També et pot interessar

stats