El diputat Vicente Fernández deixa Ciutadans i complica la reforma de la llei electoral

El Botànic ja no podrà aconseguir la majoria qualificada necessària per a tirar avant el canvi en la llei amb els diputats de la formació taronja

Vicente Fernández a les Corts en una imatge d'arxiu
Vicente Fernández a les Corts en una imatge d'arxiu / Twitter: @CsCValenciana

El diputat del Ciutadans Vicente Fernández ha anunciat que abandonarà el grup a les Corts per discrepàncies amb la gestió econòmica del grup i amb la negociació de la reforma de la llei electoral valenciana (LEV), ja que el seu grup vol presentar esmenes al procés. Fernández es converteix així en el cinqué parlamentari que deixa Cs des de la marxa del líder de la formació, Toni Cantó.

Aquesta reforma pretén reduir del 5% al 3% la barrera per a obtindre representació parlamentària i promoure llistes desbloquejades i paritàries, el vot preferencial i primàries obertes a la ciutadania.  Fernández considera que rebaixar del llistó és travessar una línia roja i votarà en contra d'una reforma que creu que beneficiària el nacionalisme i els partits d'esquerres.

Aquest divendres és la data límit perquè els grups parlamentaris registren les seues esmenes a la reforma de la llei electoral valenciana. Perquè la reforma promoguda des del Botànic (PSPV, Unides Podem i Compromís) s'aprove és indispensable el suport de Ciutadans.

Com que Ciutadans suma ja 5 baixes, els diputats no adscrits tindran el control de la llei electoral, ja que Ciutadans es queda amb 13 diputats i per a tirar avant la reforma es necessita el suport de 14 parlamentaris de fora del Botànic.

També et pot interessar

stats