La Diputació de Castelló culpa al PP de la condemna del Masters de golf

L'ens provincial recorrerà davant el Suprem la sentència que l'obliga a pagar 531.000 euros, tot i admetre que no prosperarà.

Els diputats Santi Pérez (PSOE) i Ignasi Garcia (Compromís) en la roda de premsa d'aquest dimecres
Els diputats Santi Pérez (PSOE) i Ignasi Garcia (Compromís) en la roda de premsa d'aquest dimecres / Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló atribueix a la "nefasta gestió" de l'anterior equip de govern, del PP, l'obligació de pagar 531.000 euros a la Generalitat, en compliment d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). L'entitat provincial haurà d'abonar aquesta quantitat en concepte de l'aportació com a copatrocinador del torneig de golf Masters-Castelló Costa de Azahar del 2011.

Tot i admetre que no prosperarà, la Diputació de Castelló recorrerà en cassació davant el Tribunal Suprem la sentència del TSJCV.

La diputació va copatrocinar el torneig de golf des de 2008 fins al 2011 en compliment d'un conveni subscrit per l'aleshores president de la institució provincial, Carlos Fabra, amb la Generalitat i les empreses promotores de l'esdeveniment. En concret, l'entitat provincial va pagar a Match Golf Consulting 1.433.000 euros a través de quatre contractes de patrocini: 348.000 euros (2008), 352.872 euros (2009), 361.827 euros (2010) i 364.722 euros (2011).

Al conveni de col·laboració amb la SPTCV se li va afegir una addenda, del 17 d'octubre de 2012, subscrita per Javier Moliner, president de la Diputació de Castelló; Nicolás Figueras, director general de la Societat de Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana, entitat dependent de la Generalitat, i representants de les empreses Match Golf Consulting i Birdie Diseño y Clase.

Aportació per a compensar la falta de patrocinadors

En aquesta addenda, totes dues institucions es comprometien a pagar, a més de la quantitat fixada en el conveni inicial de 2008, una aportació extra de 3.540.0000 euros per a compensar la falta de patrocinadors privats en l'esdeveniment.

La societat pública de la Generalitat va procedir a pagar aquesta quantitat a les empreses mitjançant dues transferències: 3.009.000 euros corresponents a la seua part, i 531.000 euros que corresponien a la Diputació, "que mai va arribar a abonar", segons han explicat aquest dimecres, en roda de premsa, els portaveus de l'equip de govern en la Diputació, Santi Pérez (PSOE) i Ignasi Garcia (Compromís).

Pérez ha indicat que en el ple de juny de 2017 se li van demanar explicacions al president, Javier Moliner, sobre el patrocini d'aquest Masters de Golf, en concret a l'empresa Match Golf Consulting, que està, ha dit, "vinculada a la trama Púnica". Moliner "va justificar que eren contractes signats abans de la seua arribada a la presidència", encara que, ha agregat, va signar el 17 d'octubre de 2012 una addenda a aquest conveni que contemplava el copagament del patrocini, però "no es va pagar mai".

Exemple "greu" de "mal govern"

Es tracta, ha dit, d'un exemple "greu" de "mal govern" perquè la institució "no va complir mai aquesta addenda" i la Generalitat, després d'haver assumit tot el pagament del patrocini, va reclamar per via judicial el pagament de la part que li corresponia.

D'altra banda, Ignasi Garcia ha indicat que el PP "ha deixat el pagament de mig milió d'euros en un moment molt difícil". Considera que aquest cas és un exemple de "mala gestió" del PP, que feia "un ús partidista de les institucions, per a donar una imatge d'opulència que no existia i deixar de fer coses importants i alimentar empreses com les de la trama Púnica".

També et pot interessar

stats