Díaz demana una cistella d'aliments amb preus congelats que varie cada setmana fins que passe Nadal

Els responsables de Treball i Consum remarquen que l'esforç li ho demanem a les grans distribuïdores i no al xicotet comerç

Reunió, aquest dijous, amb els responsables de Carrefour
Reunió, aquest dijous, amb els responsables de Carrefour / Carlos Lujan (Europa Press)

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, i el ministre de Consum, Alberto Garzón, han posat damunt la taula cinc propostes en una reunió en Carrefour, la primera en el sector de la distribució que ha sigut citada per parlar de la proposta de limitar els preus d'alguns productes davant l'elevada inflació. Díaz ha dit que la intenció és que les grans distribuïdores arriben a un acord entre elles per "facilitar una cistella de la compra assequible i de qualitat per a les famílies del país". Seria una cistella de la compra de productes bàsics amb preus "congelats" o "limitats" que està demandant a la gran distribució ha de variar cada setmana i que es mantinga fins després de Nadal.

La ministra ha detallat que han demanat que la cistella en qüestió incorpore productes frescos i proteïnes: peix, carn, ous, fruita i hortalisses. El tot cas, ha deixat clar que "de cap manera pot ser aquesta oferta a costa dels productors del nostre país. Açò és a costa de la contribució que han de fer les empreses que tenen capacitat. L'esforç li ho demanem a les grans distribuïdores i no al xicotet comerç, que no té capacitat de realitzar el que demanem".

Díaz ha remarcat que la proposta ha de poder garantir una dieta sana, rica i variada. I ha afegit que entre les propostes, han demanat una cistella específica per a famílies que tinguen entre els seus membres celíacs.

Per la seua banda, Garzón ha remarcat que la intenció és que els preus d'aquesta cistella estiguen congelats fins després de Nadal. El govern espanyol ha demanat a l'Agència de Seguretat Alimentària un informe sobre quin tipus de dieta equilibrada "pot ser oportuna perquè servisca de guia" si les empreses ho consideren a l'hora de prendre decisions.

A la pregunta de si la gran distribució finalment no vol reduir els preus, Díaz ha evitat "parlar de futuribles" i s'ha mostrat optimista. "Deixem que es faça la reunió i que el sector s'organitze", ha dit.

També et pot interessar

stats