Diana Morant: "El PSOE va triar Puente per a posar Feijóo davant d’un espill, va ser la llista més votada, però el PP i Vox li van arrabassar l’alcaldia”

La ministra justifica que Sánchez no intervinguera perquè està esperant a fer-ho quan siga el candidat a la presidència i aleshores exposarà el seu programa de govern

Diana Morant durant la seua intervenció en 'Les notícies del matí' poc abans d'iniciar-se la segona jornada del debat d'investidura al Congrés / À Punt NTC

Els socialistes van triar Óscar Puente, exalcalde de Valladolid, per a replicar el candidat a la presidència del govern espanyol, Alberto Núñez Feijóo, durant el debat d’investidura “perquè Feijóo es posara davant d’un espill, perquè Puente va ser la llista més votada a la seua ciutat, però el PP i Vox, d’una manera legítima i democràticament, li va arrebassar l’alcaldia i era la manera de desmuntar els arguments de Feijóo de les últimes setmanes”. Era l’argument que donava la ministra de Ciència i Innovació en funcions, la valenciana Diana Morant, en Les notícies del matí, poc abans de la segona sessió d'aquest debat, per a justificar que el líder de la seua formació no pujarà ahir dimarts a la palestra per a interpel·lar el candidat del PP a la presidència del govern.

Quant a les veus crítiques que han interpretat l’absència de Sánchez en el faristol com a una descortesia per la solemnitat que hauria de ser un debat d’investidura d’un candidat a la presidència del govern, Morant ha apuntat que Feijóo no s'ho va “prendre seriosament”. L’acusava de fer més aïna “un debat de moció de censura al govern d’Espanya” i de “repetir mentides, com les que va dir en campanya”.

“No va proposar un programa de govern, sinó que va fer un cara a cara”, una actitud que Feijóo ha adoptat, al parer de la ministra en funcions, perquè està més centrat “en una campanya electoral més interna que externa”.

A pesar de l’absència de Pedro Sánchez a la tribuna, Diana Morant ha garantit que aquest intervindrà al Congrés quan ho faça com a candidat a la presidència. “Ahí sí que entrarà en primera persona a proposar el seu projecte de govern”, avançava en Les notícies del matí. La ministra de Ciència en funcions es mostrava convençuda que el socialista podrà governar, en reunir el suport parlamentari suficient.

Hi ha comunitats, com la valenciana, que han suprimit l’impost de patrimoni als que tenen més de tres milions d’euros de patrimoni i demanen un canvi del sistema de finançament Diana Morant - Ministra socialista en funcions

Sí això passa finalment, Diana Morant ha garantit que l’hipotètic executiu progressista revisarà el model de finançament autonòmic, una reivindicació històrica de la Comunitat Valenciana. “No fa un repartiment just dels ingressos del govern de l’Estat per als ciutadans de tots els territoris”, ha admés durant la seua intervenció en Les notícies del matí.

Ara bé, Morant ha advertit que, arribat eixe moment, s’haurà de parlar també de per què “hi ha comunitats autònomes, com la valenciana, que han suprimit l’impost de patrimoni als que tenen més de tres milions d’euros de patrimoni i, en canvi, aquells que l’han suprimit, demanen un canvi del sistema de finançament”. “Haurem de parlar de tots els tributs”, ha puntualitzat. 

També et pot interessar

stats