Óscar Puente (PSOE) a Feijóo: “Sap que no serà investit president ni està en condicions de formar govern"

Sánchez ha donat la sorpresa i ha deixat el torn de rèplica a càrrec de l’excalcalde de Valladolid Óscar Puente

Óscar Puente (PSOE), durant la seua intervenció en la sessió d'investidura
Óscar Puente (PSOE), durant la seua intervenció en la sessió d'investidura / Kiko Huesca (PSOE)

La incògnita sobre si el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, faria el torn de rèplica al candidat del PP a la presidència del govern espanyol, Alberto Núñez Feijóo, s’ha mantingut fins al llarg de tota la sessió i, finalment, el PSOE ha descol·locat tota la bancada en ser l’exalcalde de Valladolid, Óscar Puente, qui ha pujat a la tribuna. El diputat socialista ha recordat al líder popular que ser vencedor en uns comicis no implica governar, i ha explicat el seu cas: va ser vencedor en les eleccions municipals, però una coalició formada pel PP i Vox li ha impedit governar. 

“En una democràcia parlamentària encapçalar la llista més votada no és guanyar les eleccions. Guanya qui aconsegueix formar govern, i sap que no serà investit president ni està en condicions de formar govern”, li ha retret a Feijóo, apuntant que el seu “únic argument” per a presidir el govern espanyol és “obertament anticonstitucional”. "Ni és vosté president, ni és de fiar", ha conclòs.

Puente ha enumerat els motius pels quals el candidat popular no serà investit ni en la votació de dimecres ni en una futura segona votació de divendres, en una intervenció que en nombroses ocasions ha requerit la intervenció de la presidenta de la cambra baixa, Francina Armengol, que ha hagut de demanar silenci davant les queixes de la bancada del PP. “No es pot plorar en el Congrés, s'ha de respectar la ciutadania”, ha sentenciat. 

L’exalcalde socialista ha retret a Feijóo que els han fet “perdre el temps” durant l'últim mes, sabent que no tenien els suports necessaris. A més, també ha criticat que hagen volgut provocar una “rebel·líó” dins del PSOE buscant el vot desesperadament. “Perden tota esperança de trencar aquest partit socialista que tant els molesta”, ha afegit. 

En aquest sentit, ha acusat el líder popular de mentir en qüestions vinculades amb les reiterades declaracions sobre la banda terrorista ETA i, per tant, “no estar a l’altura de la història del país”. També dels vincles de l'aspirant amb Marcial Dorado: “Vosté ve del PP més ranci, d'aquella Galícia retratada en 'Fariña'. Va intentar amagar la seua relació amb un narcotraficant cultivada durant huit anys en què ostentava responsabilitats públiques”. 

Feijóo carrega contra l’absència de Sánchez al debat

El candidat a la investidura, en el torn de rèplica, ha qualificat de "lamentable" que Sánchez aplaudisca el discurs dret. I ha criticat al president del govern en funcions que no siga capaç de participar directament en el debat. Les paraules del líder del PP han provocat una sonora reacció, amb acusacions de “covard”. La reacció ha provocat la reacció de la presidenta del Congrés, Francina Armengol, que ha demanat respecte als diputats i diputades.

Feijóo ha insistit en les crítiques a Sánchez per decidir no participar en el debat. "És lamentable el nivell de deteriorament de les institucions que vosté protagonitza", ha remarcat. El president del PP ha acusat Sánchez de "supèrbia" i ha qualificat la intervenció del PSOE de més pròpia del "Club de la Comèdia".

També et pot interessar

stats