Desestimat el recurs de la Generalitat per a reobrir la causa contra Camps per l'organització de l'F1

La jutgessa diu que no hi ha dades noves que obliguen a reobrir-lo i ha recordat que el dret processal penal no permet "establir una causa general de caràcter prospectiu".

Desestimat el recurs de la Generalitat per a reobrir la causa contra Camps per l\'organització de l\'F1
Desestimat el recurs de la Generalitat per a reobrir la causa contra Camps per l'organització de l'F1

El jutjat d'instrucció número 2 de València ha desestimat el recurs de reforma formulat per l'Advocacia de la Generalitat contra el sobreseïment provisional de la investigació relativa a l'organització de la Fórmula 1.

Es tracta de la causa contra l'expresident de la Generalitat Francisco Camps relativa a les negociacions per a l'organització del Gran Premi de Fórmula 1 a València a través de Valmor Sports SL i la posterior absorció d'aquesta societat per part de l'empresa pública Circuit del Motor.

La magistrada ha explicat que no existeixen dades noves que obliguen a reobrir les diligències i ha recordat que el dret processal penal no permet "establir una causa general de caràcter prospectiu".

La jutgessa va arxivar provisionalment les actuacions respecte a l'últim dels investigats, Camps, el passat desembre. Ho va fer després de determinar que el contracte signat el 19 de juliol de 2011 per a la celebració de la prova automobilística no incloïa el rellevament de Bankia per part de l'Administració valenciana en la condició d'avalista.

Ara, la instructora ha desestimat el recurs de l'Advocacia de la Generalitat contra el sobreseïment, perquè conté "arguments ja utilitzats en altres ocasions". Així mateix, rebutja igualment unir de nou aquestes diligències a una altra de les peces separades en què s’ha dividit la causa inicial.

L'acte exposa que tant aquesta divisió com el sobreseïment provisional del procediment acordat per als altres ex-alts càrrecs de la Generalitat que estaven sent investigats al costat de Francisco Camps no van ser objecte de recurs en el seu moment per part de l'Advocacia de la Generalitat.

Segons la magistrada, la investigació ha de concretar-se "en la forma en què en el seu moment ho va fer el ministeri públic, centrant les acusacions en la signatura del tan repetit contracte de fiançament"

També et pot interessar

stats