Desembarcament de caps de llista en la Santa Faç

La majoria de candidats a la Generalitat i els caps de llista per Alacant han aprofitat l’acte multitudinari per a pegar-se un bany de masses dies abans de la campanya

Milers d'alacantins s'han unit aquest dijous a la romeria fins al monestir de la Santa Faç
Milers d'alacantins s'han unit aquest dijous en la romeria fins al monestir de la Santa Faç / Morell (Efe)

La romeria de la Santa Faç d’aquest dijous ha pillat els candidats polítics pràcticament en la graella d’eixida de la campanya electoral, que comença en a penes vint dies. Per això cap d’ells ha volgut desaprofitar l’acte multitudinari per a deixar-se veure entre els alacantins. No ha faltat cap dels caps de llista dels grans partits.

Canya en mà i mocador al coll, el candidat a la presidència de la Generalitat pel PP, Carlos Mazón, admetia estar "molt content de ser un alacantí més" i emprendre el camí cap a la Santa Faç en el que considera una jornada de "convivència i alegria". Això sí, assegura tindre entre les seues pregàries la de demanar "ajuda i força per a l’etapa que ve". "En aquesta etapa cal remuntar de la situació", sentenciava sense cap al·lusió més explícita.

És un acte d'agraïment per haver eixit d'una pandèmia i de retrobament, per a reivindicar la identitat d'un poble Ximo Puig - Candidat a la Generalitat pel PSPV

El cap de llista del PSPV per a la Generalitat, l’actual president, Ximo Puig, assenyala que, per a ell, la romeria d’aquest dijous era "d’agraïment per haver eixit d’una pandèmia" i de retrobament, "un retrobament per a reivindicar la identitat d’un poble i la convivència". "La romeria ens uneix, és la manifestació de la voluntat de ser poble", assegurava minuts abans d’emprendre el camí.

Més enllà de la religió

Pel que fa a les files de Compromís, la cap de la llista autonòmica per Alacant, Aitana Mas, tampoc ocultava el seu entusiasme per participar en un acte en què "la tradició ha sobrepassat la qüestió religiosa per a convertir-se en una manifestació cultural".

Per a alguns, com Mamen Peris, cap de la llista autonòmica de Ciutadans, i Carlos Flores, candidat a la Generalitat per Vox, la d'aquest dijous era la primera vegada en què recorrien els vora huit quilòmetres que separen Alacant del monestir de la Santa Faç.

Per a Flores era "un honor i una experiència" participar en aquest acte, i afegia que, a les portes del que considera una campanya "llarga", el fet d’anar passejant i fer un poc d’activitat física s'agreix.

Les notícies dels últims dies mostren el bon treball que s’ha fet en política d’habitatge i la corrupció està d’actualitat i afecta de nou al PP Alejandro Aguilar - Cap de llista per Alacant d'Unides Podem - Esquerra Unida

Mamen Peris admetia estar "emocionada" per viure per primera vegada una Romeria de la Santa Faç juntament amb els alacantins. "És molt diferent viure-la en primera persona", remarcava.

Des d’Unides Podem, Alejandro Aguilar, candidat d’aquesta formació a les Corts per Alacant, ha sigut el més explícit fent declaracions en clau electoral i s’ha referit a la política d’habitatge i a la corrupció: "Les notícies dels últims dies mostren el bon treball que s’ha fet en política d’habitatge, i la corrupció està, de nou, d’actualitat i afecta de nou el PP, a Alacant i al País Valencià", exposava. 

També et pot interessar

stats