Desembarc de polítics en les festes d'Alcoi

Ximo Puig, Carlos Mazón, Joan Baldoví i Carlos Flores s'han desplaçat aquest dissabte a la capital de l'Alcoià per a presenciar l'Entrada cristiana o desfilar-hi

Un moment de l'Entrada cristiana d'Alcoi
Un moment de l'Entrada cristiana d'Alcoi / Generalitat

Les Festes de Moros i Cristians d'Alcoi, que aquest dissabte viuen el seu dia gran amb les Entrades mora i cristiana, s’han convertit en terreny de precampanya de cara a les pròximes eleccions autonòmiques amb la presència d’alguns dels candidats a la presidència de la Generalitat.

El president de la Generalitat i candidat del PSPV, Ximo Puig, que ha seguit l’Entrada cristiana des de la tribuna d’autoritats acompanyat d’altres consellers i l’alcalde socialista de la ciutat, Toni Francés, ha titlat la festa d’“incomparable” i d'una “part fonamental de l'ànima dels valencians”. Per a Puig les festes són probablement “la millor vitamina per a la salut mental” perquè es viu “identitat, cultura i convivència”. El cap del Consell també ha compartit que “és molt emocionant veure com la gent viu aquesta passió col·lectiva”.

Per la seua banda, el president del Partit Popular valencià, Carlos Mazón, ha afirmat que “són un referent a la Comunitat Valenciana, a Espanya i a tot el món”. El candidat popular a la Generalitat, que va participar l’any passat en l’Entrada cristiana, ha destacat “l'experiència de les filaes, de la música, de l'ambient als carrers”. 

Enguany, però, ha sigut el torn de Joan Baldoví, candidat de Compromís a la presidència de la Generalitat, que ha desfilat en l’Entrada cristiana vestit de llaurador al llom d’un matxo amb la filà Masers. De l'experiència ha dit que és un "dels honors més grans que pot tindre un valencià, desfilar davant d'una banda de cent musics".

Per la seua part, Carlos Flores, candidat de Vox a la presidència de la Generalitat Valenciana, també es trobava a la ciutat junt amb companys del partit. Ha desitjat als alcoians i alcoianes que “gaudisquen de la festa”, i ha aprofitat per a dir que Vox està immersa en la campanya electoral. De fet, aquest divendres van presentar les candidatures per a la província de València i el dijous les de Castelló. Flores ha assegurat que el seu partit incrementarà en gran manera els seus resultats respecte a les eleccions del 2019.

El candidat a la presidència de la Generalitat per UP-EU, Héctor Illueca, es trobava aquest dissabte al Jardí Botànic de València, on la coalició ha presentat les llistes de les seues candidatures per a les pròximes eleccions autonòmiques i municipals a una seixantena de poblacions valencianes.

Per la seua part, la candidata per Ciutadans, Mamen Peris, estava hui reunida amb el president del Consell Valencià de Persones Majors, Miguel Jordá, per a atendre les propostes del col·lectiu i exigir un “augment de les places de medicina geriàtrica”.

També et pot interessar

stats