Denuncien implicacions personals d'un regidor del PP en l’operació urbanística del PAI de Benaguasil

Stephan Soriano ha reconegut que al capdavant de l'empresa interessada en el pla està la seua parella.

VÍDEO | Denuncien implicacions personals d'un regidor del PP en l’operació urbanística del PAI de Benaguasil

El pla d'actuació integral (PAI) del Molí Nou de Benaguasil (Camp de Túria), aprovat el 2006, estava paralitzat després de patir diversos entrebancs; el més important, l'esclat de la bambolla immobiliària. El setembre passat, l'Ajuntament, governat pel Partit Popular amb majoria absoluta, va anunciar l'interés d'un fons internacional per reactivar-lo.

El problema és que al capdavant de l'empresa que representa aquest fons, Himin, arrelada a Elx, està la parella del portaveu popular que governa a l'Ajuntament, Stephan Soriano. De fet, el mateix regidor ho va desvelar en un ple municipal.

Davant d'aquests fets, l'oposició municipal denuncia aquestes presumptes implicacions personals del regidor en l’operació urbanística. Des del grup Millorem Benaguasil li demanen responsabilitats polítiques a Soriano per no inhibir-se en les decisions sobre el PAI. “Demanem responsabilitats polítiques i posarem en coneixement els fets davant la justícia per a veure si s’ha comés algun tipus de delicte”, ha assegurat als micròfons d’À Punt Notícies.

A més, tota l'oposició estudia demanar un ple per a exigir explicacions, sense descartar accions judicials i denuncien també la falta de transparència per part del consistori.

Tampoc descarta accions el portaveu popular per a rebatre el que ell considera calúmnies i atacs personals. “No tinc res a amagar i no he actuat de manera incorrecta. Si tenen qualsevol prova d’actuació irregular, que vagen al jutjat”, ha afegit Soriano.

El PAI de Benaguasil

El PAI del Molí Nou afecta un terreny d’horts de 2,6 milions de metres quadrats. Entre altres, preveu la construcció de 4.500 vivendes, un camp de golf, centres comercials i un hotel amb 250 habitacions, en una localitat que, ara per ara, té poc més de 10.000 habitants.

Segons un comunicat de l’Ajuntament, el fons internacional, a través del grup Himin, ha posat de manifest la seua voluntat de contactar amb els propietaris dels terrenys per a comprar fins a un 65% de la superfície del terreny.

També et pot interessar

stats