Els demòcrates arrapen un nou escó i estan a punt de controlar el Senat

Un dels dos candidats demòcrates al Senat, Raphael Warnock, va guanyar les eleccions d'aquest dimarts a Geòrgia.

Els demòcrates arrapen un nou escó i estan a punt de controlar el Senat
Els demòcrates arrapen un nou escó i estan a punt de controlar el Senat

Els demòcrates podrien arrabassar el control del Senat als republicans. Un dels dos candidats demòcrates al Senat dels EUA, Raphael Warnock, va guanyar les eleccions d'aquest dimarts a Geòrgia, un fet que acosta al seu partit a la possibilitat d'arrabassar als republicans el control de la cambra alta. Warnock va derrotar la senadora republicana Kelly Loeffler en la segona volta dels comicis de l'estat, segons les projeccions dels principals mitjans de comunicació. Si els demòcrates conquisten també l'altre escó que està en joc en les eleccions, tindran el control del Senat, ara en mans dels republicans, un fet que facilitarà els dos primers anys de govern del president electe dels EUA, Joe Biden, que serà proclamat el 20 de gener.

Warnock, un reverend de 51 anys, serà el primer senador negre que representa la meridional Geòrgia en la història del país, després d'haver sigut pastor d'una església d'Atlanta on va predicar el líder dels drets civils Martin Luther King, assassinat el 1968.

Encara no hi ha projeccions definitives sobre què passarà amb l'altre escó en joc en les eleccions, el que ara controla el senador republicà David Perdue, i l'escrutini mostra una contesa molt ajustada contra l'altre candidat demòcrata, Jon Ossoff. En cas que guanyen els dos candidats demòcrates, el Senat quedarà dividit en 50 escons per a cada partit, però la vicepresidenta electa, Kamala Harris, podria trencar qualsevol possible empat, atés que el seu nou càrrec implica que també serà la presidenta de la cambra alta.

També et pot interessar