Podem demana que el govern central s'inspire en el "cas valencià" i entre en la cultura de pactes

Dalmau alerta que el pitjor que pot passar és repetir eleccions quan els espanyols han decidit que "volen un govern progressista i de coalició".

El president del govern en funcions, Pedro Sánchez, amb el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, en una imatge d'arxiu
El president del govern en funcions, Pedro Sánchez, amb el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, en una imatge d'arxiu / Ricardo Rubio (Europa Press)

El vicepresident segon del Consell, Rubén Martínez Dalmau (Unides Podem), ha instat que el futur govern d'Espanya s'inspire en el "cas valencià" i entre en la "cultura de pactes" i governs de coalició. Així, ha posat d'exemple el pacte del Botànic de la Generalitat entre PSPV, Compromís i Podem o el d'altres comunitats autònomes, com les Balears.

"Si no entrem ja en una cultura d'acords, pactes, coalicions i no entenem que les majories absolutes són una cosa del passat, estarem abocats a repetir permanentment eleccions", ha advertit Dalmau.

Sobre si veu trencades les negociacions entre el PSOE de Pedro Sánchez i Unides Podem de Pablo Iglesias, Dalmau ha remarcat que la seua prioritat són "els assumptes valencians", si bé ha reconegut que el que passa a Madrid "incidirà bastant" a la Comunitat Valenciana.

L'escenari actual obri, al seu juí, "una molt bona oportunitat" perquè un acord entre Unides Podem i el Partit Socialista permeta un govern de coalició com el de la Comunitat Valenciana, el de altres comunitats com  lesBalears i "sobretot el que ara hi haurà a Espanya".

En cas contrari, Dalmau ha alertat que "el pitjor que ens pot passar és repetir eleccions quan els espanyols ja han decidit que volen un govern progressista i un govern de coalició".

També et pot interessar

stats